Rôzne

Študentov súkromného gymnázia už vzdeláva ich náučný chodník

V areáli Súkromného gymnázia Železiarne Podbrezová otvorili vo štvrtok náučný chodník Activity, ktorý si v uplynulých dňoch vybudovali sami študenti.

Ilustračný obrázok k článku Študentov súkromného gymnázia už vzdeláva ich náučný chodník
Zdroj: TASR

Okrem toho, že im krášli prostredie školy, gymnazistov aj interaktívne vzdeláva a motivuje k ochrane životného prostredia. „Zvyšovať environmentálne povedomie žiakov, vytvárať u nich správne postoje a uvedomelé správanie k životnému prostrediu je jednou z našich najdôležitejších úloh. Preto ma teší, že sa u samotných žiakov prebudil záujem o prostredie, ktoré ich obklopuje a vďaka ich nápadom vyrástol náučný chodník,“ konštatovala Katarína Zingorová, riaditeľka Súkromného gymnázia Železiarne Podbrezová.

Podľa nej sa deti snažia učiť poznávaním, cez zážitky a odpadá memorovanie. Vyskúšali si to v praxi a videli, aká je práca tvrdá. Výnimočné veci však vznikajú len takýmto spôsobom.

„Pokiaľ si to on sám nevyskúša a nemá na tom zásluhu, tak to potom ani nechráni,“ dodala Zingorová. Chodník je dlhý asi 70 metrov a jeho značnú časť tvoria interaktívne vzdelávacie tabule, ktoré sa zameriavajú na informácie o výskyte drevín vo výškových pásmach.

Výstavbu náučného chodníka si v prepracovanom projekte navrhli žiaci a v celoslovenskej súťaži Tatranskí rytieri sa stal jedným z víťazných.

Ilustračné foto, archív TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM