Tlačové správy

Štvrtáci z Podbrezovej vyhrali krajskú jazykovú súťaž a naučili sa 154 slovíčok

Žiaci zo ZŠ Kláry Jarunkovej v Podbrezovej zvíťazili v krajskom kole medzinárodnej súťaže v učení cudzích jazykov s názvom Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v online aplikácii na učenie slovíčok WocaBee.

Ilustračný obrázok k článku Štvrtáci z Podbrezovej vyhrali krajskú jazykovú súťaž a naučili sa 154 slovíčok
Zdroj: WocaBee s.r.o.

Do tretieho ročníka šampionátu sa zapojilo rekordných takmer 60 000 žiakov a súťažia v ňom triedy zo základných a stredných škôl na celom Slovensku. Žiaci zo ZŠ Kláry Jarunkovej v Podbrezovej po svojom víťazstve v rámci v rámci Banskobystrického kraja postúpili do celoslovenského kola, ktoré sa uskutoční od 17. do 24. novembra 2021.

Celoslovenskí víťazi  budú v decembri reprezentovať Slovensko v záverečnom česko-slovenskom finále šampionátu. 

Šikovná aplikácia

WocaBee je webová aplikácia na učenie cudzích slovíčok pre školy. Funguje veľmi jednoducho – učiteľ priebežne zadáva do aplikácie balíky slovíčok, ktoré si žiaci precvičujú 8 rôznymi metódami. Aplikácia využíva tzv. umelú inteligenciu – každému sa individuálne prispôsobuje podľa toho, v ktorých slovíčkach robí žiak chyby. Učiteľ má možnosť spustiť písomky, ktoré sú ihneď automaticky vyhodnotené, alebo spustiť zo slovíčok online hru. Aplikáciu už využilo takmer 300 000 žiakov a učiteľov na Slovensku aj v zahraničí, pričom priemerné hodnotenie dosahuje 5 z 5-tich hviezdičiek.

Triedne tímy

Jazyková súťaž v učení cudzích slovíčok v aplikácii WocaBee prebieha na slovenských aj českých školách už po tretíkrát. V súťaži sa hodnotí usilovnosť v učení sa slovnej zásoby, o ktorej vypovedajú body získané za precvičovanie slovíčok v aplikácii, tzv. WocaPoints. V jednotlivých kolách súťaže víťazia triedy, ktoré získajú najvyšší priemerný počet WocaPoints na jedného žiaka. Trieda tak súťaží ako tím a v šampionáte si na rozdiel od iných školských súťaží svoje vedomosti zlepšujú všetci žiaci v triede.

Do celoslovenského kola súťaže sa prebojovali žiaci zo ZŠ Kláry Jarunkovej v Podbrezovej z okresného a krajského kola v konkurencii 187 zapojených tried.

V krajskom kole súťaže dosiahli v priemere 948 bo­dov, tzv. WocaPoints na jedného žiaka. Pre lepšiu predstavu – každá správna odpoveď pri precvičovaní slovíčok v aplikácii znamená zisk približne 2 WocaPoints.

Vyhrávajú všetci

Pani učiteľka Renáta Krčová, ktorá v triede vyučuje anglický jazyk, komentuje súťaž a výkon svojich žiakov nasledovne: „Na svojich žiakov som veľmi pyšná, a nielen ja, ale aj celá škola. Od začiatku bolo ich cieľom dostať sa v súťaži čo najďalej, navzájom sa povzbudzovali a motivovali. Dúfam, že ich súdržnosť im vydrží aj do celoslovenského kola a podarí sa im obstáť čo najlepšie. Už teraz sú pre mňa moji víťazi!“ 

Celoslovenské kolo súťaže Jazykový WocaBee šampionát prebieha v termíne 17. – 24. 11. 2021. Víťazi celoslovenského kola sa na začiatku decembra virtuálne „stretnú“ v bonusovom česko-slovenskom finále s najlepšími z Českej republiky. Doterajšie výsledky súťaže sú dostupné na  www.wocabee.app/sutaz/.

Jazykový WocaBee šampionát na Slovensku podporili:

Hlavní partneri: HAPPY, LangBee, Mixit
Partneri: Alza.sk, Anton Toma, Dedoles, Inspio, Martinus, Vydavateľstvo FLP
Mediálni partneri: rodinka.sk, skolske.sk, vskolstve.sk a TOUCHIT

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: WocaBee s.r.o.
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM