Marcel Páleš Krimi

Surová vražda v Mestskom parku: Richard (24) priznal, že Máriu dobil a zapálil na nej oblečenie!

Vražedný útok, ktorý vyráža doslova dych! Mária zomrela rukou vraha v Mestskom parku v Banskej Bystrici. K surovému činu sa priznal Richard (24).

Ilustračný obrázok k článku Surová vražda v Mestskom parku: Richard (24) priznal, že Máriu dobil a zapálil na nej oblečenie!
Zdroj: Webnoviny.sk

Trest 21 rokov a osem mesiacov v najprísnejšom väzení za surovú vraždu 55-ročnej ženy uložil vo štvrtok senát Okresného súdu v Banskej Bystrici pre 24-ročného bezdomovca Richarda T. z tohto mesta. Pretože prokurátor sa vyjadrí v zákonnej lehote, rozsudok nie je právoplatný, hoci obžalovaný i jeho obhajca sa vzdali práva na odvolanie.

Vražedný útok bezdomovca na Máriu Š. z Hodruše-Hámrov sa stal v noci na 24. júla minulého roku v Mestskom parku v Banskej Bystrici. Po verbálnom konflikte opitý Richard posielal ženu preč a keď videl, že spadla do kvetinového záhonu, išiel za ňou.

Naviedol ho vraj hlas v jeho hlave

Najprv ju udieral päsťou do hlavy a potom kopal do hrudníka. Keď prestala javiť známky života, zapálil na nej oblečenie. Napadnutá žena utrpela rôzne vnútorné i vonkajšie poranenia a popáleniny, ktorým na mieste podľahla.

Bezdomovec na súde priznal vinu a vyhlásil, že ľutuje, čo spravil. V prípravnom konaní okrem iného povedal, že pred útokom pociťoval dunenie v hlave a akoby mu niečo hovorilo „choď, zabi ju, podpáľ!“ Nevedel tomuto nutkaniu zabrániť, akoby mal v sebe satana.

Absolvuje aj protialkoholické

Richard do svojho zadržania žil v starom lome v mestskej časti Kostiviarska ako bezdomovec. V minulosti sa liečil na psychiatrii. Vyrastal v detskom domove, svojich rodičov vôbec nepozná a spomedzi súrodencov udržiaval kontakt iba so sestrou.

Detský domov musel opustiť po dovŕšení plnoletosti a asi rok býval u sestry, odkiaľ odišiel pre nezhody týkajúce sa rodinných záležitostí. Trest si Richard T. odpyká v Ústave na výkon trestu odňatia slobody s najprísnejším stupňom stráženia. Musí tiež absolvovať protialkoholické liečenie ústavnou formou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM