Mário Hanzel Iné športy

Suverénny vstup do Ligy majstrov

Kolkári ŽP Športu Podbrezová majú za sebou úspešný vstup do tohtosezónnej edície prestížnej súťaže. Po jednoznačnom víťazstve nad Makpetrolom Skopje sú už prakticky v druhom kole.

Železiari mali duel od úvodu pevne v rukách. Prvá trojica hráčov vyhrala všetky svoje úvodné sety, čo navodilo v radoch domáceho družstva hernú pohodu. Do nej sa najviac dostal Milan Tomka, ktorého úvodných 171 bodov, predznačovalo dobrý celkový výsledok. Odchovanec sučianskeho kolkárskeho klubu pokračoval v dobrých výkonoch aj v ďalších setoch, čo mu nakoniec vynieslo najvyššie „číslo“ zo všetkých hráčov – 666 bodov. To samozrejme znamenalo aj čiastkové víťazstvo, ktoré podčiarkli svojimi výkonmi aj Ivan Čech a Rado Foltýn. Po prvej zmene tak železiari viedli 3:0 a rovnako navrch mali aj v počte zvalených kolov, + 215.

Do druhej zmeny nastupovali za domácich Zavarko, Čalič a Kyselica. Práve Kyselicovi však „prvá dráha“ absolútne nevyšla, keď ju prehral o 50 bodov (127/177). Tréner družstva Podbrezovej Miloš Ponjavič sa preto rozhodol pre striedanie, keď Kyselicu nahradil Vadovič. Ten hneď po striedaní chytil výborný rytmus a ďalšie dva sety vyhral. Stále však pomer zvalených kolov bol lepší na strane macedónskeho hráča, preto Bystrík potreboval získať pre seba aj štvrtý set. Vyrovnanú bitvu nakoniec rozhodol pre seba Vadovič, keď ho za víťazstvom potiahli dve dorážkové deviatky hneď po sebe. Následne Bystrík nepokazil ani dôležitý predposledný hod, čo mu nakoniec prinieslo víťazstvo 161:159 a zároveň aj setovú výhru 3:1. Očakávané body priniesli aj Zavarko s Čaličom, takže všetkých šesť duelov skončilo víťazstvami hráčov Podbrezovej. Železiari vyhrali aj na počet zvalených kolov, čo v celkovom súčte prinieslo vysoké víťazstvo 8:0.

ŽP Šport Podbrezová – Makpetrol Skopje 8:0 (3831:3515, setové body 21:3) Radoslav Foltín 609, Ivan Čech 621, Milan Tomka 666, Ondrej Kyselica 608, Vilmoš Zavarko 662, Ondrej Kyselica striedaný Bystríkom Vadovičom 624 bodov, Jovan Čalič 649

Suverénny vstup do Ligy majstrov
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM