Rôzne

SVET O SLOVENSKU: Haberovi stáli pod oknami dievčatá, bolo treba aj policajtov

Populárny líder skupiny Team prezrádza, ako prežíval búrlivé obdobie najväčšej slávy, ale aj to, že sa vôbec nehanbí za to, že robí obyčajný pop.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Haberovi stáli pod oknami dievčatá, bolo treba aj policajtov
10
Galéria
Zdroj: TASR

Novinári českého portálu idnes.cz priniesli veľký rozhovor s Paľom Haberom, ktorý je v Česku možno ešte o kúsok slávnejší ako na rodnom Slovensku. Spevák ich privítal vo svojom domácom štúdiu, kde mu visí aj fotka s podpisom slávneho Stinga. V máji vyrazí Team po troch rokoch na veľké turné a to je dôvod, aby si slovenská popová hviezda pustila novinárov do súkromia.

Nepretrhnú sa

Redaktor idnes.cz sa Paľa Haberu trochu zádrapčivo pýta, prečo s Teamom nehrajú viac koncertov, keďže teraz sa tri roky v žiadnej hale neukázali. “Keď sme začínali, hrali sme aj 28 koncertov mesačne, možno 300 vystúpení ročne. Popularity sme sa dočkali až tesne pred rokom 1989, takže sme potom úspešne zvládli aj deväťdesiate roky. Nestalo sa nám to, čo iným umelcom, že by nás potom začali ľudia odcudzovať, že sme socialistický produkt,” hovorí Habera pre idnes.cz.

Dnes už má spevák radšej menej koncertov, ktoré však perfektne pripravia, aby to bola akási veľká párty pre fanúšikov. Zároveň si zaspomínal, aké to bolo kedysi, keď bol veľkým idolom dievčat: “Niekedy to bývala až otrava. Členovia nášho fanklubu si na začiatku našej kariéry nárokovali čosi viac. Keď mi dievčatá postávali pred domom, nebolo to v rámci rodiny veľmi príjemné… a trvalo to aj niekoľko dní, takže museli prísť policajti, pretože medzitým ich matky hľadali a človek sa takmer dostal do problémov.”

Fotenie začína byť otravné

Dnes už Team nepatrí medzi najpopulárnejšie kapely mladých ľudí, ale fanúšikov má stále dosť. Habera sa pre český portál priznáva, že keď ho niekto na ulici slušne poprosí o fotku, nemá s tým problém, ale má to jeden háčik.

“Začínam mať k tomu už odpor, pretože fotka s niekym známym je pre veľa ľudí len úlovok, s ktorým sa pochváli na sociálnej sieti. Ale na koncet sa ľudia chodia baviť a tak ich aj bavíme. Veď je to obyčajný pop, čo iného by to malo byť?”

Na otázku redaktora, či sa nebráni označeniu popový spevák, reaguje Habera prekvapene: “Robím to poctivo, tak prečo by som sa za to mal hanbiť? Nakrútili sme aj platňu na rozhraní vážnej hudby so Slovenskou Filharmóniou a tam sve uspokojili svoje egá, že dokážeme vyrobiť aj vážnejšie veci.”

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Pavol Habera
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM