Správy

SVET O SLOVENSKU: Prečo má Sklenaříková až tri priezviská?

Krásna topmodelka a veľká hviezda francúzskych médií sa naťahuje so svojim exmanželom o možnosť používať jeho priezvisko. Podľa najnovších informácií má na naň právo.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Prečo má Sklenaříková až tri priezviská?
Zdroj: Facebook Adriana Sklenarikova

Na Slovensku by asi málokto vedel, kto je pani Karembeu. Adrianu Sklenaříkovú však pozná asi každý, kto sa niekedy obtrel o svet módy a spoločenských klebetníkov. A predsa ide o tú istú osobu. Slávna topmodelka s najdlhšími nohami na svete odišla zo Slovenska hľadať šťastie do Paríža ešte ako slečna Sklenaříková, potom sa vydala za populárneho francúzskeho futbalistu a stala sa z nej pani Karembeu.

Pod týmto menom ju pozná francúzska i medzinárodná verejnosť. Aby toho však nebolo málo, podľa francúzskej tlače sa po svojom druhom sobáši oficiálne volá Adriana Ohanian.

Je v práve

Francúzsky portál Femme Actuelle sa opäť vracia k nepríjemnému sporu o priezvisko, ktorý sa medzi bývalými manželmi rozhorel sedem rokov po rozvode. Adriana vo Francúzsku naďalej používa ako umelecké meno Karembeu, čo však veľmi rozčuľuje jej bývalého manžela Christiana.

“Chcem konečne povedať – stačilo! Vždy som s ňou chcel mať srdečné vzťahy a myslím si, že medzi nami nie sú žiadne negatívne emócie, ale táto vec ma neskutočne hnevá. Dúfam, že sa nedostaneme do štádia, aby náš spor musel riešiť súd,” vyhlásil nedávno Christian. Lenže jeho možnosti niečo s tým urobiť sú minimálne.

“Podľa zákona má Adriana Sklenaříková Karembeu právo ponechať si priezvisko svojho exmanžela. Okrem toho pred dvadsiatimi rokmi Christian podpísal dohodu, podľa ktorej si Adriana môže ponechať toto meno aj po prípadnom rozvode,” uvádza Femme Actuelle.

Do tretice všetko dobré

Adriana sa k celej záležitosti vyjadrila už dávnejšie pre francúzske médiá s tým, že nad zmenou mena vôbec nepremýšľala. “U nás na Slovensku je to tak, že rozvedená žena si automaticky ponechá priezvisko exmanžela. Môže si ho zmeniť, ak sa znovu vydá. Priznávam, že neviem, ako to riešiť. Celý svet ma pozná pod týmto priezviskom, aj keď už nemám žiadny vzťah s mojim exmanželom."

Je jasné, že priezvisko Karembeu má vo Francúzsku cveng a keby sa ho Adriana teraz vzdala, zbytočne by si komerčne uškodila. Je pritom zaujímavé, že ona sama sa už podľa francúzskych médií oficiálne pred úradmi volá Adriana Ohanian, čo je priezvisko jej nového manžela, s ktorým má aj vytúženú dcérku Ninu.

Foto: ilustračné

View this post on Instagram

Adriana Karembeu vient de donner naissance à une petite fille à l’âge de 46 ans ! Félicitations aux heureux parents qui doivent être aux anges 😍😘#adrianakarembeu #adrianakarembeujoaillerie #adrianakarembeusklenarikova #adrianakarembeucosmetics #adrianakarembeau #adrianakarembeustyle #adrianasklenarikova #adrianasklenarikovakarembeu #pregnent #babypump #babygirl #aramohanian #monaco #galacroixrouge #croixrougemonegasque #futursparents #mannequin #ambassadrice #croixrougemonaco #elegance #karembeu #karembeuadriana @adrianakarembeusklenarikova @adrianakarembeu @adriana_karembeu @adriana_karembeu_joaillerie @adrianakarembeu4214 @adrianasklenarikova @ohanianaram @abderrazak_jodor @adrianaohanian @monaco_info @mode_monte_carlo @purepeople_off @voici_mag @hellomagus @hellocanadamag @hellomaguk @sipa.press @parismatch_celebrity #lebonheurdetreensemble #nouveauxparents #petitefille #littlegirl

A post shared by CloTilde (@clotildelaureclaire) on

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM