Katarína Oravská Šport

Svetová univerziáda po rokoch na Slovensku: Študenti budú súťažiť v biatlone v Osrblí

Slovensko bude po šestnástich rokoch opäť hostiť v roku 2015 súťaže svetovej zimnej univerziády. Súťaže sa presunú zo španielskej Granady do Štrbského Plesa a do Osrblia. Vo výdavkoch sa ráta aj s rekonštrukciu a dokončením areálov.

Ilustračný obrázok k článku Svetová univerziáda po rokoch na Slovensku: Študenti budú súťažiť v biatlone v Osrblí
Zdroj: TASR

Medzinárodná federácia univerzitného športu (FISU) schválila presun súťaží v klasických lyžiarskych disciplínach a biatlone zo španielskej Granady, ktorá bude centrom budúcoročnej zimnej univerziády, do Štrbského Plesa a do Osrblia. Španielske stredisko má problémy pri organizovaní súťaží v týchto športoch a FISU sa rozhodla predísť nepríjemnostiam týmto krokom. Vláda si na dnešnej 105. schôdzi vypočuje správu rezortu školstva o spoluorganizovaní podujatia.

Podľa vládneho materiálu by rozpočet časti súťaží SZU na Slovensku bol 1 597 600 eur. Z tejto sumy by časť poskytla FISU a účastníci, Slovensko by malo prispieť sumou 276-tisíc eur. Z marketingových aktivít sa počíta s príjmom 20-tisíc eur.

Ďalšie výdavky by boli na rekonštrukciu a dokončenie areálov v Osrblí a v Štrbskom Plese, vyžiada si to sumu 453-tisíc eur. Kabinet by dnes mal poveriť šéfa rezortu školstva Dušana Čaploviča, aby do 15. mája rokoval s ministrom financií Petrom Kažimírom o zabezpečení rozpočtovo nekrytých prostriedkoch vo výške 293 tisíc eur v roku 2014 a vo výške 128-tisíc eur v roku 2015 na zabezpečenie 27. svetovej univerziády 2015 – Granada – Štrbské Pleso – Osrblie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM