Katarína Oravská Kultúra

Svetový deň turizmu aj u nás: Na toto sa tešte...

V sobotu je Svetový deň cestovného ruchu. Ľudia si ho každoročne pripomínajú na celom svete a konajú sa v rámci neho rôzne podujatia, ktoré približujú našu kultúru i motivujú k cestovaniu. V našom meste môžete v tento deň vyraziť na bezplatnú prehliadku múzea.

Ilustračný obrázok k článku Svetový deň turizmu aj u nás: Na toto sa tešte...
Foto: Katarína Oravská

V sobotu v rámci Svetového dňa cestovného ruchu bude zdarma sprístupnená expozícia a aktuálna výstava Horehronského múzea v Brezne. Prísť tam môžete v čase od 9.00 do 17.00 hod.

Význam cestovného ruchu pre spoločnosť si pripomínajú ľudia na celom svete každoročne 27. septembra. Dátum bol stanovený Svetovou turistickou organizáciou (World Tourism Organization) ako symbol ukončenia letnej turistickej sezóny na severnej pologuli a jej otvorenia na južnej.

Hlavným poslaním projektu je priblížiť kultúru, mentalitu a špecifiká vlastnej krajiny i nezvyčajných destinácií širokej verejnosti a motivovať ľudí k cestovaniu. Oslavy sa každoročne nesú v duchu zvolenej témy, ktorá je práve aktuálna a priamo či nepriamo sa týka aj oblasti cestovného ruchu. Tohtoročnou témou je Turizmus a rozvoj komunít.

Foto: ilustračné
Zdroj: Dnes24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM