Katarína Oravská Rôzne

Sviatky pokoja sa blížia: Pozrite si predvianočný program v Brezne

Sviatky lásky sa blížia. Nemajte však stres. Predvianočný program je zabezpečený tak, aby sme si mohli v pokoji vychutnať sviatočnú atmosféru. Čakajú nás koncerty, žiacke vystúpenia, punč, korčuľovanie, futbal aj rozsvietenie stromčeka.

Ilustračný obrázok k článku Sviatky pokoja sa blížia: Pozrite si predvianočný program v Brezne
Foto: Jaroslav Dodok

Vianočné trhy bývajú predzvesťou sviatkov pokoja a súčasťou predvianočného obdobia vo viacerých mestách. Hoci sa tešia obľube ľudí, v Brezne sa neuskutočnia. Zohriať sa však budeme môcť aspoň horúcim punčom. „Tradičné vianočné trhy sa v Brezne konať nebudú. Určite si však občania a návštevníci mesta budú môcť pochutnať na tradičnom vianočnom punči,“ povedala pre Brezno 24 vedúca kancelárie primátora Dana Kmeťová.

Na vianočné trhy si však môžete 4. decembra zájsť do obce Beňuš. Spojené budú s rozsvietením stromčeka. Vystúpi tu tiež spevácka skupina Beňušanka, deti z Materskej školy Beňuš a žiaci Základnej školy Beňuš budú predávať handmade výrobky s vianočnou tematikou.

Horehronské múzeum v Brezne pripravilo výstavu s názvom Čaro a krása Vianoc. Vianočné ozdoby, ľudovoumelecké výrobky a darčekové predmety si budete môcť pozrieť a tiež kúpiť od 4. decembra do 18. decembra.

Príde aj Mikuláš

Mikulášsky koncert spojený s výstavou prác žiakov výtvarného odboru priplavila Základná umelecká škola v Brezne 5. decembra.

Mikuláš zavíta aj na breznianske námestie, a to 6. decembra. V rámci programu Prichádza Mikuláš bude pripravené vozenie na koči aj predstavenie Divadelného centra z Martina a rozsvietenie vianočného stromčeka.

Na Mikuláša je nachystaná aj Čiernohronská železnička, ktorá pripravila špeciálne mikulášske jazdy parným vláčikom, a to 7. decembra. Handeľský mikulášsky parný vláčik vás zavezie aj do kultúrneho domu, kde si môžete užiť Mikulášske popoludnie. Deti čaká balíček, zdobenie perníkov, sladkosti od tety Jožky, perníčky od Vydričky, zábavné súťaže a kultúrny program.

V Osrblí zas bude 7. decembra mikulášska zabíjačka. Ide o štvrtý ročník podujatia.

Mikulášska nádielka pre malých aj veľkých vás čaká aj 7. decembra v Hronci. V obci na námestí sa v tento deň rozsvieti stromček a vystúpia hudobné skupiny Stopka, Los Babracos či známy slovenský spevák Peter Cmorík.

Nielen Katarína môže byť na ľade, ale aj Mikuláš. V Aréne Brezno bude 8. decembra Mikuláš rozdávať deťom darčeky. Vystúpi aj divadlo z Nitry. Pozrieť si budete môcť krasokorčuliarsku exhibíciu, ohňostroj a samozrejme sa bude korčuľovať.

Koncerty i žiacke akadémie

Počas adventu prebehne v rímskokatolíckom kostole na Mazorníkove 15. Slávnostný adventno-benefičný koncert. Finančný výťažok z koncertu bude odovzdaný Paťke Morongovej.

Do vianočnej atmosféry sa môžete ponoriť každú adventnú nedeľu na breznianskom námestí pri najväčšom adventnom venci v rámci programu Vianočné Brezno. Prvého decembra vystúpi skupina Tulibanda, 8. decembra Folklórna skupina Kýčera, 15. decembra country skupina Vodopád a 22. decembra Spevácky zbor mesta Brezna.

12. decembra pripravila Základná umelecká škola v Brezne Vianočný koncert spojený s výstavou prác žiakov výtvarného odboru.

Pokoj vám je názov tradičného predvianočného programu Folklórneho súboru Mostár a jeho hosťa, ktorý sa bude konať 14. decembra v Mestskom dome kultúry.

Vianočné akadémie si pripravili žiaci Základnej školy s materskou školou Karola Rapoša (17. december) a žiaci Základnej a materskej školy Pionierska 2 (18. december).

Biele Vianoce či vianočný futbal

Vianočný koncert Biele Vianoce známej českej speváčky Lucie Bílej v sprievode orchestra Petra Maláska a so zoskupením La Gioia si môžu vychutnať diváci 21. decembra.

22. decembra sa bude konať v Aréne Brezno Vianočný futbalový turnaj. Prihlásiť sa naň môžete do 10. decembra.

Foto: ilustračné

Predvianočné akcie v BR
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM