Katarína Oravská Krimi

Tak toto sa fakt nerobí: Záchranárov okradli pred motorestom v našom okrese a pozrite, čo im zobrali!

Horskí záchranári denno-denne zasahujú pri rôznych úrazoch a nešťastiach, pričom neraz ide o život. K tomu nevyhnutne potrebujú aj rôzne pomôcky a materiál, ktoré sú v ťažkom teréne nevyhnutné. Napriek tomu, ich niekto okradol. Veci im zmizli priamo spred motorestu v našom okrese!

Ilustračný obrázok k článku Tak toto sa fakt nerobí: Záchranárov okradli pred motorestom v našom okrese a pozrite, čo im zobrali!
Zdroj: TASR

„Doposiaľ neznámy páchateľ ukradol záchranárske hliníkové sane o dĺžke 4 metre, červeno-modrej farby, ktorých súčasťou bola aj modrá zvozná deka, oranžový vákuový matrac a pumpa bielej farby,“ povedala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Veci boli uložené na zemi pri vchodových dverách do motorestu na Čertovici, okres Brezno. Pre Horskú záchrannú službu Vysoké Tatry spôsobil páchateľ krádežou škodu vo výške nie menej ako 1500 eur. „V súvislosti s prípadom sme začali trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže,“ dodala Kováčiková.

„Zvozné sane sa využívajú pri záchrannej činnosti vo voľnom lyžiarskom teréne a pri transporte zranených na lyžiarskych tratiach,“ vysvetlil riaditeľ Horskej záchrannej služby Nízke Tatry Michal Matoš. Ako pokračoval nevie, na čo iné by sa mohli využiť či predať.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM