Katarína Oravská Iné športy

Talentovaná mládež si zmeria sily v streľbe zo vzduchových zbraní

Krajský výbor Slovenského streleckého zväzu so Športovostreleckými klubmi usporiadajú viackolovú súťaž „Porovnávacia súťaž talentovanej mládeže základných a stredných škôl v streľbe zo vzduchových zbraní“.

Ilustračný obrázok k článku Talentovaná mládež si zmeria sily v streľbe zo vzduchových zbraní
Zdroj: Webnoviny.sk

„Cieľom súťaže je kvalitná príprava na školské kvalifikačné preteky a Majstrovstvá SR škôl v športovej streľbe a oživiť záujem mládeže o športové využívanie voľného času a vyhľadávanie talentov v športovej streľbe pre vekové kategórie mládeže,“ povedal predseda KV SSZ B. Bystrica a riaditeľ súťaže Štefan Švarc. Súťaže sa môžu zúčastniť žiaci základných a stredných škôl vo veku do 18 rokov.

Termíny a miesto vykonania:

I. kolo 02.10.2013 streda ŠSK LIAZVK – SA Príbelce
II. kolo 22.10.2013 utorok ZŠ Vígľaš
III. kolo 07.11.2013 štvrtok ŠSK Príbelce /V. Krtíš/
IV. kolo 28.11.2013 štvrtok ŠSK Brezno

Propozície

Ide o štvorkolovú súťaž jednotlivcov a družstiev. Súťažiť budú v disciplínach zalamovacia vzduchová puška 4, 5 mm, otvorené mieridlá, 30 výstrelov po ležiačky, vzduchová puška 40 rán v stoji a vzduchová pištoľ 40 rán.

Školy môžu svoje tímy prihlásiť do 30. septembra a pri prezentácii prvého kola. Každá škola sa prihlási do súťaže písomnou prihláškou a súpiskou s členmi družstva. Súpiska má platnosť celú súťaž a odovzdá sa na prvom kole. Obsahuje najviac 5 strelcov družstva pre disciplínu a kategóriu. Toto družstvo sa nebude meniť počas celej súťaže.

V každom kole sa zo súpisky zostaví trojčlenné družstvo, ostatní zo súpisky môžu štartovať ako jednotlivci. Škola môže do súťaže prihlásiť aj viac družstiev. Družstvo môže byť kombinované z chlapcov a dievčat bez rozdielu veku. V súťaži jednotlivcov sa vyhodnotia zvlášť dievčatá a chlapci v jednotlivých kategóriách.

Víťaz školskej krajskej streleckej ligy

Víťazi získajú vecné ceny, medaile, diplom a titul „Víťaz školskej krajskej streleckej ligy“. Víťazi PSKŠL v streľbe VzPu 30 OM /zlamovacia puška Slávia/ postúpia na finále, ktoré usporiada ŠSK Šaľa 6. decembra 2013.

Kontaktná adresa: Štefan Švarc, Brezno, Clementisa 30, tel.: 0911 665 944, 048 614613, e-mail: svarcs@centrum.sk, web: www.shoting.sk.

Čítajte viac: Zlatá žatva breznianskych športových strelcov

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM