Správy

Technické služby rekonštruujú plaváreň: Do mája to chcú stihnúť, čo sa vynoví a čo ostane po starom?

Mestskú plaváreň v Brezne na Mazorníkove zatvorili vlani v septembri, keďže pri každoročnej údržbe sa zistilo, že sú nutné rozsiahle opravy, navyše podhľad už nebol bezpečný. Mesto Brezno na jej rekonštrukciu schválilo výšku investície 100 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Technické služby rekonštruujú plaváreň: Do mája to chcú stihnúť, čo sa vynoví a čo ostane po starom?
Zdroj: Martin Ridzoň

Čo sa prerába?

Nedávno sme vás informovali o možnom termíne otvorenia plavárne. Prinášame vám nové informácie.

Na rekonštrukciu plavárne Brezno schválilo výšku investície 100 000 eur. Podľa riaditeľa Technických služieb (TS) Brezno Jána Lukáča nepredpokladajú, že sumu vyčerpajú, keďže všetky práce vykonávajú svojpomocne.

„Na základe vypracovaného statického posudku a projektu rekonštrukcie sme v prvom kroku rozobrali všetky podhľadové vrstvy. Neprerába sa celý strop, ale len obvodová časť. Obnaženú nosnú konštrukciu očisťujeme od hrdze a pôvodného náteru otryskávaním, teda pieskovačkou, následne sa natiera špeciálnymi nátermi do vlhka. Súbežne sa lakujú OSB dosky, ktoré budú spolu s dreveným rebrovaním tvoriť podhľadovú časť. Na ňu bude umiestnená tepelná izolácia,“ priblížil Lukáč.

Práce sú náročné

Ako tiež uviedol, práce momentálne prebiehajú v dvoch zmenách, aby sa čo najviac priblížili k plánovanému termínu opätovného uvedenia plavárne do prevádzky. „Práce sú náročné, nakoľko sa vykonávajú z lešenia vo výške cca sedem až desať metrov, preto musíme postupovať opatrne, aby sme splnili všetky požiadavky bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci,“ poznamenal riaditeľ TS Brezno.

Rekonštrukcia plavárne sa začala 13. januára tohto roka a ukončiť by ju chceli začiatkom mája. „Nejaký čas bude trvať jej upratanie, aby spĺňala všetky hygienické normy. Pevne dúfame, že v máji sa už občania budú môcť kúpať,“ dodal Lukáč.

Môže vás zaujímať:

Skvelá správa pre Brezňanov: Poznáme možný termín otvorenia plavárne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM