Katarína Oravská Samospráva

Technické služby sa zbavujú nepotrebných vozov: Dávajú ich do predaja, vyberiete si?

Technické služby sa zbavujú nepotrebných vozov. Ide o zastarané stroje. Uvažuje sa pritom aj o obstaraní novej techniky.

Ilustračný obrázok k článku Technické služby sa zbavujú nepotrebných vozov: Dávajú ich do predaja, vyberiete si?
Zdroj: TASR

Technické služby (TS) mesta Brezna odpredávajú motorové vozidla. „Ide o vozidlá, ktoré sú technicky zastarané, a teda ich reálne využitie je minimálne,“ zdôvodnil riaditeľ Ján Lukáč.

Celý zoznam motorových vozidiel na odpredaj je zverejnený na webe mesta. Nájdete v ňom nakladač, kosačku, domiešavač či 41-ročný traktor alebo aviu z roku 1987. V ponuke je však aj osobné auto VW Polo či felícia alebo prívesný vozík. Všetky stroje sa nachádzajú v areáli TS a je si ich možné po dohodnutí obhliadky pozrieť.

Pri odpredaji sa naskytá otázka, či majú TS za tieto vozy náhradu, resp. plánujú kúpu nových. Ako uviedol Lukáč, proces verejného obstarávania nových vozidiel majú TS naplánovaný na koniec tohto roka a v priebehu roka budúceho.

„V súčasnosti vykonávame analýzu toho, akú techniku a v akom množstve nevyhnutne potrebujeme a či je výhodnejšie a efektívnejšie obstarať novú techniku alebo používanú,“ vysvetlil riaditeľ TS.

Uvažuje sa pritom nad obstaraním rýpadlonakladača, sklápača s hydraulickou rukou, frézy na asfalt (ako prídavného zariadenia na UNC), finishera, traktora s príslušenstvom, vozidla na komunálny odpad, cisternovej nadstavby s príslušenstvom, sedemmiestneho valníka, či traktorovej kosačky.

„Potom, čo som bol na obhliadke vozového parku, môžem povedať, že tam máme historické kusy a môžeme uvažovať o založení historického múzea. Niektoré autá majú už aj 40 rokov, najmladšie máme 15-ročné,“ povedal primátor o vozovom parku na júnovom rokovaní mestského zastupiteľstva pri správe o činnosti TS za minulý rok Tomáš Abel .

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM