Katarína Oravská Rôzne

Tímy z celého okresu predviedli požiarne útoky: Najlepší detskí hasiči sú z Gašparova a Nemeckej

Detskí hasiči museli absolvovať požiarny útok, štafetový beh či prebor. Súťažili pritom podľa prísnejších medzinárodných pravidiel. Postup do krajského kola si vybojoval tím chlapcov z Gašparova a tím dievčat z Nemeckej.

Ilustračný obrázok k článku Tímy z celého okresu predviedli požiarne útoky: Najlepší detskí hasiči sú z Gašparova a Nemeckej
Zdroj: TASR

Postup na Krajskú súťaž Plameň si medzi deťmi z okresu Brezno v sobotu v obci Nemecká vybojoval tím chlapcov z Gašparova a tím dievčat z Nemeckej. Ako informovala riaditeľka okresného výboru Dobrovoľnej požiarnej ochrany Brezno Renáta Rusová, súťaž bola náročnejšia ako po iné roky, pretože preteky už prebiehali podľa prísnejších medzinárodných pravidiel.

Dobrovoľní hasiči do 16 rokov so 14 obcí okresu Brezno súťažili v štyroch disciplínach. Najskôr absolvovali požiarny útok s prekážkami, medzinárodný, kde museli prejsť cez tunel, po mostíku, viazali uzly, alebo museli presne určovať technické prostriedky. Ďalšou disciplínou bol štafetový beh na 400 metrov s prekážkami, za ním absolvovali prebor jednotlivca a nakoniec požiarny útok s vodou. „Medzinárodné pravidlá sú v platnosti už od 90. rokov minulého storočia. V našich smerniciach dobrovoľného hasičského zboru sú platné od začiatku tohto roku. Nové pravidlá sú prísnejšie jednak pre samotné súťažiace deti, ale aj pre dospelých, či už sú to rozhodcovia alebo organizátori. Chcela by som sa za okresný výbor dobrovoľnej požiarnej ochrany v Brezne poďakovať najmä domácim organizátorom za prípravu celej okresnej súťaže, pretože to, čo pripravili, si vyžiadalo skutočne ich vysoké nasadenie a venovali tomu veľa voľného času a dobrovoľníckej práce,“ povedal Rusová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM