Rôzne

Tipy na víkend: Brezno si pripomenie časy minulé, v obciach sa bude vo veľkom variť

Prvý februárový víkend bude od piatku prázdninový a vo fašiangovej atmosfére. Niekde sa bude súťažiť na zabíjačke, inde to bude aj o športe. Tu je prehľad akcií a podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Brezno si pripomenie časy minulé, v obciach sa bude vo veľkom variť
Zdroj: TASR

Záver týždňa bude výnimočný podujatím Večerný pochod s Bomburom, cieľom ktorého je oživiť históriu a život predkov v Brezne. Už dnes 2. februára nás čaká jedinečné podujatie spojené s históriou, tradíciami a životom našich predkov. Program začína o 17.00 hodine pri veži na námestí.

Obec Michalová v zastúpení starostky obce vás srdečne pozýva na 8. reprezentačný obecný ples, ktorý sa uskutoční dňa 2. februára 2018 o 19.30 hod. v spoločenskej sále budovy na ihrisku.

Fašiangová zabíjačka

Fašiangová zabíjačka s chutnými špecialitami je pripravená v sobotu 3. februára od 9:00 hod na námestí v Polomke.

Obecná zabíjačka bude v sobotu 3. februára pri Obecnom úrade Drábsko. Začiatok je o 9:00 hod. Predpoludním vás zabaví vystúpenie skupiny Kmotry a Kmotrovia z Detvy. Nudiť sa nebudú ani najmenší, pre deti je pripravené maľovanie na tvár.

Plesy a karneval

Komisia kultúry pri OZ Predajná pozýva všetky deti a rodičov na Detský fašiangový karneval, ktorý sa uskutoční v sobotu 3. februára od 15.00 hod. v Spoločenskom dome v Predajnej. Každá maska dostane sladkú odmenu.

Obec Pohronská Polhora v spolupráci s klubom Karavella vás srdečne pozývajú na 2. ročník kultúrneho podujatia Detský spoločenský ples – pre deti v školskom veku, ktorý sa uskutoční dňa 3. februára 2018 od 14.00 hod. v budove Klubu dôchodcov v Pohronskej Polhore.

Včelársky ples sa uskutoční 3. februára o 19:00, Kultúrny dom v Slovenskej Ľupči. V cene 22 eur je aperitív, večera, káva, zákusok, polnočná kapustnica a víno. O zábavu sa postará Ľudová hudba Roba Uhrina, DJ a bohatá tombola.

Ťatliakov Skialp výstup – Oslava 63. výročia od spustenia sedačkovej lanovej dráhy. Miesto a čas: Chvatimech, chata Bernardín, v sobotu 3. februára o 10:30 hod.

Otvorené Majstrovstvá Banskobystrického kraja mládeže, Kvalifikačný strelecký pretek na M-SR 2018. Kategórie: mládež do 14 a 16 rokov. Miesto a čas: 3. a 4. februára od 07:30 Brezno, ZŠ a MŠ MPČĽ – Mazorníkovo.

Bomburácky mozogáň, vedomostné súťaženie bude túto nedeľu 4. februára o 18:00 hod v Brezne, NKP Bombura.

Obec Vernár a Slovenský zväz protifašistických bojovníkov vo Vernári vás srdečne pozývajú na 34. zimný pochod na Koľvač pri príležitosti 73. výročia oslobodenia obce. Zimný pochod sa uskutoční dňa 4. februára o 8:30 hod.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM