Eliška Šándorová Rôzne

Tipy na víkend: Deň ľudovej rozprávky a burza kníh

Záver pracovného týždňa bude patriť ľudovým rozprávkam a zhromaždeniu, víkend môžete prežiť na krňačkách, behom ulicami Jasenia či pri výbere obľúbenej knihy.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Deň ľudovej rozprávky a burza kníh
Zdroj: TASR

Mestská knižnica Brezno vás všetkých, čo máte radi rozprávky na Deň ľudovej rozprávky, ktorý sa uskutoční dňa 16. marca 2018 o 13.00 hod.

Bude sa čítať, počúvať, tvoriť, ale hlavne objavovať hrdinov Dobšinských rozprávok, dobrých aj zlých, pekných aj škaredých, dôležitých i menej dôležitých, ale hlavne málo známych. Úlohou prítomných bude pozorne počúvať rozprávku a následne ju pretvoriť do komixovej podoby. Všetkých, čo si požičajú knihu ľudových rozprávok čaká sladká odmena.

V piatok o 17.00h na námestí sa uskutoční protest Postavme sa za slušné Slovensko.

V piatok večer o 20:30h sa uskutočni koncert hudobnej skupiny: Oblastné skutočnosti. Miesto: Brezno, Dart Club.

Burza kníh

Komisia kultúry, mládeže, vzdelávania a športu vás pri príležitosti Mesiaca knihy pozýva na Burzu kníh (CD, DVD, časopisov, puzzle a LP platní) v sobotu 17. marca 2018 od 13.00 do 17.00 hod. v Kultúrno – spoločenskom dome na Kolkárni v Podbrezovej. Doprajte starým spoločníkom nový život: predaj – kúpa – výmena – darovanie.

Krňačkové preteky

Organizátori Slovenského pohára pretekov v krňačkách vás srdečne pozývajú na Polomku dňa 17. marca od 9.00 hod – 10.30 hod., registrácia. O 10.30 hod. otvorenie, od 11.30 hod., štart pretekárov, o 13.00. hod – vyhodnotenie. O občerstvenie bude postarané. Miesto: Lyžiarske stredisko Polomka – Bučník.

Beh ulicami

V sobotu štartuje X. ročník podujatia Beh ulicami Jasenia. Prezentácia: 8.00 – 9.00 na futbalovom ihrisku. O 10:00 h začína štart od najmladších vekových kategórií. Trať podľa veku: 1 km, 5 km a 10 km po asfaltovej ceste. Štartovné: 5 eur len pre dospelých. V cene guláš a tričko.

Muzikál sv. Martin v podaní ochotníckych divadelníkov z Valaskej bude mať reprízu v sobotu o 17:00 h v kultúrnom dome Valaská.

Verejné korčuľovanie v Aréne Brezno: piatok 11:30 – 13:45 h, sobota 16:15 – 18:30 h, nedeľa 13:00 – 15:00, 15:30 – 17:30 h.

Bomburacký mozogáň

Pokračovanie vedomostného kvízu. ČAS A MIESTO KONANIA, v nedeľu 18. marca o 18:00 Bombura klub, nám. gen.M.R.Štefánika a 25. marca o 18:00 h.

Slovenský tanečný film

Tanečno-hudobný/Romantický, Slovenská republika/Česká republika, 100 min, 2018, originálna verzia, MP12, 2D

ŽI SVOJ ŽIVOT… …v to verí a podľa toho žije mladý zaľúbený pár spod Tatier plný ideálov a snov, Mary a Buddy. Spoločne so svojou tanečnou skupinou West Coast Crew snívajú o lepšej tanečnej budúcnosti a bohatstve. Najviac húževnatý je Buddy, ktorý je pre výhru schopný obetovať takmer všetko, aj lásku… a práve vtedy na scénu prichádza citlivý Hugo, u ktorého hľadá útechu a pochopenie Mary… Pri tanečnom súboji si ich všimne uznávaný producent a pozve ich na casting do tanečnej súťaže, ktorá by im otvorila dvere do sveta šoubiznisu. Aby si splnili svoj sen o úspechu a bohatstve, musia čeliť rôznym tvrdým prekážkam, kde sú ich vzájomné vzťahy a charaktery podrobené veľmi tvrdej skúške.

Čas: v nedeľu o 19:00, Kino Mostár.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM