Kultúra

Tipy na víkend: Katarínsky jarmok a zabíjačka rozprúdia zábavu

Svätá Katarína je patrónkou mladých dievčat, filozofov a ošetrovateliek. V tento deň sa konajú tancovačky či jarmoky. Inak to nebude aj v niektorých horehronských obciach.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Katarínsky jarmok a zabíjačka rozprúdia zábavu
Zdroj: TASR

Deti na hokej – 4. ročník podujatia, ktoré je určené pre deti vo veku 5 – 10 rokov. Je potrebné mať so sebou: korčule, prilbu, teplé oblečenie, rukavice.

Hlavnými cieľmi projektu sú: zanechať v pamäti malých účastníkov podujatí pozitívnu skúsenosť s hokejom a zimným štadiónom, zoznámiť rodičov potenciálnych hokejistov s hokejovým prostredím, pomôcť hokejovým klubom v materiálnom vybavení kategórie prípravky formou darovania hokejového výstroja malým hokejistom, zvýšiť členskú základňu v najmladšej kategórii a vytvoriť tak zdravé športové konkurenčné prostredie. Miesto a čas: Piatok, Aréna Brezno, 16:30 hod.

Obec Závadka nad Hronom opäť po roku pozýva na tradičný Katarínsky jarmok. Miesto a čas: sobota o 9:00 hod.

Ochutnávka zabíjačkových špecialít sa uskutoční v sobotu 24. novembra v Predajnej na námestí i 13:00 hod. Okrem zabíjačkových špecialít budú v ponuke aj dekoratívne a remeselné výrobky. O 18.00 Katarínska zabíjačková diskozábava v Pohostinstve Re­lax.

Obec Polomka hostí v nedeľu Víkend s Brezinkami 2. Program: 9:00 hod. v KD „Hudobná tvorivá dielňa“ s Máriou a Ondrom Hlaváčovcami, 14:00 „Zahrajže mi zahraj“ – prehliadka ľudových hudieb, Účinkujú: ĽH Nátura, ĽH Mostár, ĽH Bukovinka, ĽH Heľpan, ĽH Borsucki Gadi, ĽH Jána Maka, hostia: Martina Kanošová-Ťasková, Viktor Ťasko, ĽH Verbunk. Vstupné: 3 eurá.

Zdroj: Mesto Brezno, ilustračné foto: TASR

Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM