Eliška Šándorová Rôzne

Tipy na víkend: Na Hrone sa budú plaviť čerti, princezné a možno aj Mikuláš

Žena prezlečená za baču, čerti s rožkami a chvostami či muži v parochniach prezlečení za ženy. Aj takéto masky sme už mohli vidieť uplynulé roky na splave netradičných plavidiel.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Na Hrone sa budú plaviť čerti, princezné a možno aj Mikuláš
36
Galéria
Zdroj: Katarína Oravská

Ťahúňom nadchádzajúceho víkendu sú predovšetkým voľby do Európskeho parlamentu. Popri nich sa môžete aj zabaviť. Príďte na tvorivý workshop pre dospelých. Klubovňa TU SOM zabezpečí materiál.

Priestor bude aj na vašu kreativitu – rozmery, tvar či usporiadanie tabuľky si prispôsobíte sami. Farba je, samozrejme, tiež na vás, podľa toho, čo sa vám páči/ hodí do bytu. Čo môžete očakávať? Trochu pílenia, brúsenia, pribíjania klincov, lepenia či natierania, ktoré zvládne každý. Výsledkom bude nástenka, ktorú si odnesiete so sebou. Miesto a čas: piatok 24. mája, Brezno, Klubovňa Tu som 19:00 hod.

Netradičný splav

Splav netradičných plavidiel mal má každý rok veľa fanúšikov. Na podujatí nechýbala zábava a merítkom kreativity a zručnosti sú originálne člny, ktoré si účastníci posádky vyrobili sami.

Tradičné splavovanie Hrona na netradičných plavidlách štartuje v Brezne v sobotu 25. mája, pri moste na železničnej stanici. Štartovné: 1 euro. Brezno – Valaská 13:30 hod.

Čierny Balog – Radi jazdíte na motorke alebo iba obdivujete silné stroje? Potom by ste si v sobotu 25. mája nemali nechať ujsť otvorenie motosezóny na Slovenskej Route 66. Podujatie je pre motorkárov, priaznivcov a majiteľov Jeep značky, ale aj nadšencov pre slovenskú Route 66.

Viac sa dočítate TU:

Mlynský majáles

Oslava pri zákutí nového mlynského kameňa. Vodný mlyn v Predajnej pozýva na otvorenie 1. ročníka Mlynského majálesu, oslavy pri príležitosti zákutia nového mlynského kameňa. Sprístupnenie mlyna verejnosti, ľudová hudba, dobré jedlo a pitie, aktivity pre deti, remeselné trhy. Vstupné dobrovoľné, výťažok bude použitý na obnovu mlyna. Miesto a čas: sobota 25. mája, Predajná, o 11:00 hod.

Foto. archív

Chrobáky, Flinstonovci aj pobrežná hliadka
36
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM