Kultúra

Tipy na víkend: Na majstrovstvách sa predvedú najlepší kosci a hrabačky

Prvý mesiac prázdnin je už v polovici a tento víkend ponúka na Horehroní ďalšie skvelé podujatia. Rozozvučí sa staroslovienčina, predvedú sa horehronskí kosci a nebude chýbať ani relax.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Na majstrovstvách sa predvedú najlepší kosci a hrabačky
Zdroj: TASR

Bielohandeľské kultúrne združenie Bukovinka vás srdečne pozýva na XVII. ročník Folklórneho festivalu na Bielych Handľoch, ktorý sa uskutoční v dňoch 13.- 14. júla 2018 v amfiteátri v Braväcovo. Program nájdete TU.

Staroslovienčina v horách

Obec Telgárt, Gréckokatolícky farský úrad v Telgárte a Stredoslovenské osvetové stredisko B. Bystrica vás srdečne pozývajú na XXIV.

Ozveny staroslovienčiny pod Kráľovou hoľou Telgárt 2018 – festival viachlasného chrámového a ľudového spevu, ktorý sa uskutoční 13. – 15. júla 2018 v Telgárte.

Festival viachlasného chrámového a ľudového spevu sa zameriava na vyhľadávanie a udržiavanie originálnych štýlov viac-hlasného spevu v rôznych oblastiach Slovenska a Východnej Európy. Ekumenický festival ľudového a chrámového spevu je pozvánkou na krásne miesta Horehronia a okolia.

Horehronie fit day
7
Galéria
Zdroj: Stanislav Spáč

Relax v prírode

Horská turistika horehronským rajom! Už najbližší víkend (sobota 14. júla) je pre milovníkov športu pripravená spoločná turistika krásami Nízkych Tatier aj so sprievodcom na Táloch. Nedeľu (15. júla) ovládnu skupinové cvičenia: Joga relax, či power joga, pilates, zumba. Nebude chýba ani energický jumping aj jumping kids a tabata.

Lesy SR, š. p. vás pozýva na XVII. Deň stromu – Sviatok všetkých, ktorí majú radi les, ktorý sa uskutoční dňa 14. júla 2018 v Lesníckom skanzene pri Čiernom Balogu. Celý program nájdete TU.

Majstri v kosení

Majstrovstvá Pohorelej a sveta v kosení majú už XXIV. ročník podujatia. Začínajú v sobotu 14. júla od 12:00 hod v Pohorelej. Kultúrny program: vystúpenie Detského folklórneho súboru Mladosť Pohorelá, vystúpenie Folklórneho súboru Rovienka zo Spišského Bystrého, spievanky Veroniky Bodnárikovej. Celý program podujatia nájdete TU.

Nedeľné divadielko

Breznianske kultúrne leto 2018 – nedeľné divadielko pokračuje aj 15. júla o 16:00 hod. Príbeh pomiešaných rozprávok, ktoré sa vysypali do čarovného hrnca. Hudobná rozprávka o pátraní po poriadku v príbehoch. Predstavenie interaktívne využíva vedomosti detského diváka o rozprávkach a posúva hranice fantázie, pri hľadaní nových príbehov. Vstup voľný! V prípade nepriaznivého počasia sa divadielko presúva do mestského domu kultúry.

Ilustračné foto

Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM