Eliška Šándorová Rôzne

Tipy na víkend: Oddýchnite si na športových podujatiach pre celé rodiny

V Brezne a okolí bude doslova športový víkend. Zabehať si môžete na Mýtňanskej míle, Horehronie bude centrom cyklo pretekov pre malých i veľkých.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Oddýchnite si na športových podujatiach pre celé rodiny
Zdroj: TASR

BIKETOUR HOREHRONÍM 2018

Majstrovstvá Slovenska do vrchu čakajú na fanúšikov športu v sobotu 16. júna na Táloch od 8:00 hod:

  • od 8:00 hod. registrácia pretekárov
  • rozhovory s pretekármi
  • 11:00 hod. štart pretekov
  • 15:00 hod. vyhodnotenie pretekov
  • posedenie s občerstvením pri Tálskej Bašte

Počas celých pretekov bude prebiehať grilovačka Hotela Partizán**** s hudbou a príjmenou atmosférou, ktorú vám zaručí obľúbená skupina Los Babraccos.

Maratón Tour Route 66

Druhý deň pretekov 17. júna sa tradične uskutoční Maratón Tour Route 66 v meste Brezno. Štart aj cieľ preteku je situovaný v mestskom parku. Pretekári zdolajú 123 km dlhý okruh a pre menej zdatných je pripravený 59 km dlhý okruh krásnou Horehronskou prírodou.

DEŇ HUGÁNSKYCH ŠPORTOVÍSK

Na každom zo športovísk sa v sobotu 16. júna od 10:00 hod predstavia a prezentujú športové kluby z Brezna, ktoré pripravia aktivity pre verejnosť. Zároveň sa bude môcť verejnosť zúčastniť dvoch súťažných okruhov doobedňajší (Aréna+ZŠ Mazorník) a poobedňajší (plaváreň+mfš), kde budú mať za úlohu aktívne sa zúčastniť na určitom počte aktivít.

IHRISKO ŽIHADIELKO

Slávnostné otvorenie ihriska Žihadielka čakajú na Brezňanov v sobotu 16. júna o 10:00 na Nábreží Dukelských hrdinov. Sprievodné akcie počas dňa od 10:00 – 18:00 hod. Súťaže a odmeny pre každé dieťa priamo na ihrisku Žihadielku, tvorivé dielničky, obrovský skákací hrad, trampolína, maľovanie na tvár, občerstvenie pre celú rodinu, cukrová vata zadarmo.

KINDERTOUR 2018

Detské cyklistické preteky štartujú v nedeľu 17. júna od 11:00 hod. v mestskom parku, registrácia detí na Kindertour (detské cyklistické preteky)

  • 13:30 hod. štart Kindertour
  • 15:00 hod. vyhodnotenie pretekov

Folklórny víkend

Obec Vernár a Fsk Vernár spolu s ďalšími organizátormi a milovníkmi folklóru a folklórnych podujatí vás srdečne pozývajú na 11. ročník Vernárskych folklórnych slávností, ktoré sa uskutočnia v sobotu 16. júna. Viac informácií o podujatí nájdete TU.

Mýtňanská míľa

Obec Mýto pod Ďumbierom organizuje 3. ročník behu na 1607 metrov pod záštitou rodáčky Zuzany Tomaš (rod. Šaríkovej), prvej Slovenky v ére samostatnosti, ktorá zabehla kráľovskú atletickú disciplínu – maratón, na Letnej olympiáde 2008 v Pekingu. Podujatie štartuje v sobotu 16. júna od 17.00 hod. Mýte pod Ďumbierom. Viac info TU.

Zdroj: Mesto Brezno, horehronie.sk, Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM