Eliška Šándorová Rôzne

Tipy na víkend: Oslavuje mesto i malí Brezňania. Spríjemnite im ich sviatok zábavným programom

Prvý júnový víkend bude patriť malým oslávencom pri príležitosti Medzinárodného dňa detí. Pokračujú aj oslavy historický udalostí mesta.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Oslavuje mesto i malí Brezňania. Spríjemnite im ich sviatok zábavným programom
10
Galéria
Zdroj: Stanislav Spáč

Oslavy historických udalostí mesta

Najvýznamnejšie kultúrno – spoločenské podujatie mesta, ktoré sa pravidelne koná na konci mája za účasti zvučných hudobných hostí. Popri nich sa v pestrom programe predstavia aj domáce umelecké kolektívy a študenti miestnych škôl. Bohatý program mestských osláv vyvrcholí vždy v piatok a sobotu večer na breznianskom námestí, no sprievodné podujatia trvajú počas celého týždňa a na svoje si v nich môžu prísť všetci od žiakov materských škôl až po breznianskych seniorov.

Celý program nájdete TU.

Brezniansky minifest

HUGÁŇ UG FEST

  • ZÓNA A ( punk legend / SK)
  • Pseudosapiens ( metal vymetal )
  • Guzzle booze ( thrash metal)
  • Pohľad zblízka ( punk rock )

Vstupné 8 eur, miesto a šas: Piatok 31. mája Brezno, Dart klub 17:00 hod.

Baby Band

Podujatie pre deti – Baby band je hudobná kapela pre detičky s repertoárom fíhovských pesničiek, ktorú tvoria významní slovenskí hudobníci a vynikajúce speváčky z rozprávkovej družiny škriatka Fíha. Tešiť sa môžete na tie najkrajšie pesničky, ktoré deti už určite poznajú, napríklad Zvieratká, Bum bác, Ovocná pesnička. Pre detičky sú pripravené zábavné hry a súťaže, tombola, nafukovacie atrakcie. Miesto a čas: 1. júna, Hronec, 09:00 hod.

Cyklojazda verejnosti

CYKLOJAZDA VEREJNOSTI Brezno – Sihla – Brezno, 4. ročník.

  • 8.30 – prezentácia účastníkov (pri mestskej zvonici)
  • 9.00 – štart z Brezna (cez Svätý Ján v Hronci) do Sihly a späť
  • 12.30 – odovzdávanie pamätných listov účastníkom

Miesto a čas konania: 1. júna, Brezno, námestie 08:30 hod.

Streetball ľuďom

4. ročník charitatívneho streetballu, ktorý sa ako jediný na Slovensku hrá vo formáte 2 na 2. Štartovné: 10 eur – hráč hradí na mieste pri prezentácii

Finančné prostriedky získané z výťažku turnaja sú určené pre pani Čunderlíkovú, ktorá ich využije na rehabilitačný pobyt pod odborným dohľadom tímu špecialistov v ADELI Medical Centre v Piešťanoch. Miesto a čas: 1. júna, Brezno, areál Súkromnej strednej školy pedagogickej EBG 09:00 hod.

Nedeľa 2. júna 2019 sa bude niesť v znamení e-bikových výstupov na najvyšší cyklobod Slovenska – Kráľovu hoľu. Vysokohorské prostredie, panoramatické výhľady, adrenalínové zjazdy a výborné jedlo, na to všetko sa môžu tešiť návštevníci 3. ročníka otvorenia e-bike sezóny v Šumiaci.

Výstup na Kráľovu hoľu e-bikom sa v Šumiaci stáva tradíciou. Dokazuje to už tretia úspešne začínajúca sezóna požičovne E-biky pod Kráľovou hoľou.

Ilustračné foto, archív: S. Spáč

V OBRAZOCH: Minuloročné zábery z cesty rozprávkovým lesom a nedeľného divadielka
10
Galéria
Foto: Stanislav Spáč / Zdroj: brezno.dnes24.sk
Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM