Rôzne

Tipy na víkend: Pochutnáte si na Jasenských baraních hodoch i na čučoriedkach

Do konca letných prázdnin zostáva už len pár týždňov a tak využite počasie na skvelých podujatiach. Ochutnali ste už niekedy baranie hrče? Bude sa s nimi súťažiť!

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Pochutnáte si na Jasenských baraních hodoch i na čučoriedkach
5
Galéria
Zdroj: brezno.dnes24.sk

Obec Jasenie pozýva na Jasenské baranie hody, ktoré sa uskutočnia dňa 11. augusta 2018 od 8.30 hod. Program podujatia: 8.30 hod.: otvorenie – varenie baraních hŕč do súťaže, 10.00 hod.: súťaže pre deti a dospelých účastníkov podujatia, 11.30 hod.: hudobná kapela Horec, píšťalka p. Kršteník, spevácky zbor Chabenec a iní. Celý program nájdete TU.

Spolok Martina Rázusa v spolupráci s Mestom Liptovský Mikuláš a ŠK Leader Fox bike Liptovský Mikuláš organizujú 17. ročník Cykloturistického maratónu Po stopách Martina Rázusa, a to v sobotu 11. augusta 2018 na tradičnej trase z Liptovského Mikuláša cez Čertovicu (1233 m n. m.), Brezno, Banskú Bystricu, Donovaly (960 m n. m.) do Liptovského Mikuláša. Program a info o akcii nájdete TU.

Jarmo 2018

18. ročník pretekov volských záprahov štartuje v Sihle v sobotu 11. augusta: 11.15 – Otvorenie na námestí, 11.30 – Preteky na ihrisku. Celý program podujatia nájdete TU.

Bodoval nepečený dezert, likér aj syr
5
Galéria

Čučoriedkový deň

Súťaž o najlepšiu čučoriedkovú dobrotu – pečenie, tvorenie čučkových dezertov pod holým nebom amatérskymi aj profesionálnymi kuchármi, ochutnávka a predaj čučoriedkových dobrôt, ukážka tradičných remesiel, trh s regionálnymi farmárskymi produktami, kultúrny program: ľudová kapela a hosť programu Katka Máliková, tvorivé dielne pre deti​. Podujatie sa uskutoční v sobotu 11. augusta v Telgárte od 12.00 hod.

Obec Pohorelá, BBSK a ďalší vás pozývajú na program Pohorelá – Dedina ako klenotnica, ktorá sa uskutoční dňa 11. augusta 2018 na amfiteátri v Pohorelej. Sprievodný program začína od obeda, v hlavnom programe od 17.00 hod. vystúpia: Folklórny súbor Šarišan, Ľudová hudba Jána Maka, Veronika Bodnáriková, Ľudová hudba Borsucki Gadi, Horehronskí chlopi a ďalší. Celý program nájdete TU.

Obec Podbrezová srdečne pozýva všetkých priaznivcov leta na Horehroní na Podbrezovské kultúrne leto. Hlavné podujatia 12. augusta 2018 od 19.30 hod.

Breznianske kultúrne leto 2018 pokračuje aj túto nedeľu jogou. V prípade nepriaznivého počasia sa necvičí. Vstup voľný! Čas a miesto: Brezno, mestský park 10:00 hod.

Foto: archív, Barbora Lunterová

Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM