Rôzne

Tipy na víkend: Potiahnite to na záprahoch snežných psov či krňačkách

Posledný januárový víkend sa opäť ponesie v duchu fašiangov, plesov a zimných podujatí. V pláne sú Krnohy vo Valaskej, záprahy v Telgárte i viaceré plesy.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Potiahnite to na záprahoch snežných psov či krňačkách
Zdroj: TASR

Počas celého víkendu 27. a 28. januára 2018 budeme môcť po prvýkrát v histórii vzhliadnuť preteky Slovenského pohára v breznianskej A­réne.

Vedenie IST Brezno ešte v lete požiadalo o organizovanie Slovenského pohára v krasokorčuľovaní Slovenský krasokorčuliarsky zväz, ktorý dal organizácii 1. ročníka ICE CUP Brezno zelenú.

Stredisko Ski Telgárt vás srdečne pozýva na zimnú udalosť Záprahy snežných psov, ktorá sa uskutoční v sobotu 27. januára 2018, kedy sa budete môcť previesť na snežných záprahoch, pohladiť psíkov alebo si dať s nimi fotku. O dobrú náladu sa budú starať DJ Andrej a animátori z pódia pri požičovni.

Na snehu

Obec Valaská a Občianske združenie Valašťania vás pozývajú do Potôčok na 1. ročník Slovenského pohára Krnohy Valaská, ktoré sa uskutočnia dňa 27. januára 2018.

Program podujatia: 8.00 – 10.00 hod.: prezentácia v Hostinci pod Úbočou, 11.00 hod.: štart, 13.00 hod.: vyhodnotenie. V cieli na vás bude čakať občerstvenie, guľáš a ľudová hudba.

Obec Michalová pozýva na Lyžiarsky prechod 27. januára o 10:00 hod. Miesto štartu: Michalová – ihrisko za Uličkou, výstroj: lyže bežky- skialpy. Trasa v dĺžke 18 – 20 km: Michalová, Priehybina, Predné a zdané Krátke, Sedlo Diel, Remety – rozhľadňa, Salaš Zbojská. Občerstvenie: Zadné Krátke- Salaš Zbojská.

Obec Čierny Balog v spolupráci so Základnou organizáciou zväzu protifašistických bojovníkov v Čiernom Balogu pozýva priaznivcov na tradičný pochod v nedeľu 28. januára 2018 pri príležitosti 73. výročia oslobodenia obce. ZRAZ : 9.30 h pri budove Obecného úradu v Čiernom Balogu. Trasa a cieľ pochodu budú určené tesne pred akciou v určený deň a to podľa snehových podmienok, pôjde sa za každého počasia.

Na parkete

DISCO PLES M-KLUBÁKOV – Ples pre priateľov 80. rokov vás roztancuje 27. januára o 19:00 h. Miesto: Brezno, reštaurácia OMEGA. Prispôsobte si aj róbu: Ples bude v námorníckej téme.

Nebude to síce ples v pravom zmysle slova, ale bude veselý, tanečný a pre malých i veľkých! Zábavný KARNEVAL je pripravený na 27. januára o 15:00 hod. Miesto: Hronec, kultúrny dom. V maskách sú vítaní všetci.

Pietny akt

V obci Michalová sa uskutoční pietny akt 73. výročia oslobodenia obce. Dátum a čas: 27. januára, 15.00 hod – pietny akt pri pamätníku rumunských vojakov, 16.00 hod – vystúpenie DH Fanfara „Stibina“ z Rumunska v sále Kultúrneho domu.

Obec Heľpa vás pozýva na Slávnostný pietny akt položenia kytice kvetov k Pamätníku padlých hrdinov v 1. a 2. svetovej vojne pri príležitosti 73. výročia oslobodenia obce Heľpa, ktorý sa uskutoční dňa 28. januára 2018 po veľkej svätej omši.

Súčasťou pietneho aktu bude účasť členov Klubu vojenskej histórie Anthropoid so statickými ukážkami dobového vojenského vybavenia.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM