Rôzne

Tipy na víkend: Príbeh o legendárnom zbojníkovi si môžete vychutnať v parku

Breznianske kultúrne leto 2018 ponúka aj na tento prázdninový víkend skvelé akcie pre celé rodiny. V parku si môžete vychutnať legendárny príbeh o zbojníkovi či zacvičiť jogu.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Príbeh o legendárnom zbojníkovi si môžete vychutnať v parku
Zdroj: TiK Brezno FB

Ak ste ešte nenavštívili brezniansku synagógu so sprievodcom, máte príležitosť tento piatok 6. júla od 18:00 hod do 20:00 hod. Dozviete sa zaujímavosti, všetko o histórii a spoznáte aj zákutia tejto našej pamiatky. Vstup je voľný.

V pondelok 9. júla pokračuje v synagóge rámci kultúrneho leta podujatie Premietaj aj ty: Tvoj čas. Začiatok je o 18:00 hod a vstup je voľný.

Tanečný orcherster

Tanečný orchester Valaská je priamym pokračovateľom Dychového orchestra Valaská, ktorý vznikol v roku 1956. Vy si skvelé podujatie môžete pozrieť v piatok 6. júla o 20:00 hod v rámci programu piatkových koncertov na námestí v Brezne.

XI. ročník nočnej hasičskej súťaže, zároveň 6. ročník Memoriálu Michala Oceľa štartuje 7. júla o 16:00 hod. elý program si môžete pozrieť TU.

Šumná jazda

Všetkých priaznivcov cyklistiky v krásnej prírode a vyznávačov pohybu pozývame na 7. ročník podujatia Šumná jazda. Športové podujatie začína v sobotu 7. júla prezentáciou od 8:15 – 9:00 hod. Všetky informácie nájdete TU.

Pacho v parku

Slovenská komédia, ktorá rozpráva príbeh o legendárnom hybskom zbojníkovi Pachovi, sa radí k divácky najúspešnejším filmom. Pacho nie je historická postava. Je len modelom možného a vysnívaného zbojníka, ktorý okrem toho, že bohatým berie a chudobným dáva, neznáša krivdy a feudálny útlak.

Častejšie ako svaly používa rozum. Vie si poradiť v každej situácii za pomoci sebe tak vlastnej šikovnosti a prešibanosti. So svojou družinou, pritom zažíva nevšedné dobrodružstvá. Rešpekt a obdiv nevzbudzuje len u mužov. Napriek tomu, že nepatrí záletníkom, ženy, nevynímajúc cisárovnú Máriu Teréziu, sa bijú o jeho priazeň… Vstup voľný! Miesto a čas: sobota 7. júla o 21:00 hod.

Nedeľná joga

Počas kultúrneho leta venovaného občanom Brezna a okolia mesto opäť nezabudlo ani na najmenších. Každú nedeľu o 16.00 v parku pri kostole si deti s rodičmi aj starými rodičmi môžu pozrieť obľúbené rozprávky ako napríklad Dlhý, široký, bystrozraký, Pyšná princezná, Princ Bajaja a mnoho ďalších v podaní hercov divadiel z Hriňovej, Banskej Bystrice, Prešova, Žiliny. V prípade nepriaznivého počasia sa divadielko presunie do mestského domu kultúry.

V nedeľu 8. júla to bude Ako konať dobro: Divadelná hra pre deti aj dospelých s pesničkami. Predstavenie vychovávajúce vedené k pointe, že konať dobro je tá najdôležitejšia vec! Príbeh je inšpirovaný poviedkou Charlesa Dickensa Vianočná koleda. Interaktívne predstavenie rozpráva o dôležitosti spolupatričnosti, pozornosti, dobra …

Nedeľným osviežením od 1. júla do 19. augusta bude joga a a cvičenie Čchi-kung vždy o 10.00 v parku pri kostole. Pre všetkých je zadarmo, priniesť si treba len karimatku a pohodlné oblečenie. O zvyšok sa postarajú inštruktorky. V prípade nepriaznivého počasia sa necvičí.

Zdroj: Mesto Brezno, TiK Brezno, Ilustračné foto: TiK Brezno

Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM