Rôzne

Tipy na víkend: Prvých lyžiarov privítajú v stredisku Jasná. Pochutnať si môžete na jarmoku a trhu

Prvý decembrový víkend bude hlavným ťahúňom podujatí už 530. ročník Ondrejského jarmoku.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Prvých lyžiarov privítajú v stredisku Jasná. Pochutnať si môžete na jarmoku a trhu
Zdroj: TASR

Lyžiarsku sezónu 2018/19 otvorí ako prvé z tatranských stredísk Jasná v Nízkych Tatrách na viac ako troch kilometroch. V sobotu 1. decembra sa spúšťa lyžovačka na troch zjazdovkách, ktoré majú aktuálne výšku snehu do 30 centimetrov, informovala hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts (TMR) Zuzana Dobránszka.

„Podmienky na lyžovanie sú dobré, miestami obmedzené. Lyžovať sa bude na severnej strane Chopku na modrej zjazdovke č. 13 Biela Púť a na červených zjazdovkách č. 1 Pretekárska z Priehyby na Záhradky a č. 2 Májová z Priehyby do Jasnej," uviedla.

Najbližšie chladné a mrazivé týždne využije stredisko na dosneženie, úpravu a spustenie aj ďalších zjazdoviek na oboch stranách Chopku. Štart zimnej sezóny v Jasnej, ktorý je pripravený na piatok 30. novembra, bude spojený s tradičným regionálnym podujatím – stretnutím Liptákov a Horehroncov na vrchole Chopku o 10. hodine.

Príďte si pohodlne a v príjemnej atmosfére nakúpiť dobroty na sviatočný stôl a zabaviť sa do Krpáčova. V Hoteli Polianka bude v sobotu od 10:00 Farmársky trh.

Súčasťou programu je predaj čerstvých mäsových výrobkov, farmárskych produktov, syry, medy, vianočné trubičky, výroba a zdobenie medovníkov.

Ste hrdý na svoju tradičnú domácu receptúru? Tak sa pochváľte a prihláste sa do súťaže o najlepšiu domácu klobásku, stačí priniesť 1kg domácej klobásky na ochutnávku.

Koncert s rodákmi zo Srbska je pripravený pre milovníkov hudby v sobotu v sále ZUŠ v Brezne o 18:00 hod. Účinkujú Spevácky zbor MUSICA VIVA Báčsky Petrovec a Spevácky zbor mesta Brezna. Vstupné dobrovoľné.

Repríza divadelnej hry Kováči v podaní členov Divadelného súboru Jána Chalupku pri príležitosti osláv 95. výročia novodobej histórie divadla. Vstupné 5 eur. Miesto a čas: v sobotu, Brezno, Stodola – gazdovský dvor 19:00 hod.

Šansóny Rie Ferčákovej – Hudba plná emócií, spieva: Beata Cipová, vstupné 7 eu. Miesto a čas: sobota, Brezno, Čajomila o 19:00 hod.

Dvojkoncert skupín z Nórska a Slovenska je súčasťou vyvrcholenia Horehronských jazzových dní. Miesto a čas: sobota, Bombura klub, nám. gen.M.R.Štefánika o 22:00 hod.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM