Kultúra Rôzne

Tipy na víkend: V horehronských obciach sa bude tancovať, v Brezne oslavovať

Posledný júlový víkend má byť s vysokými teplotami. Zapotia sa ešte viac športovci na viacerých podujatiach. Horehronské obce zas osviežia oslavy a tanec.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: V horehronských obciach sa bude tancovať, v Brezne oslavovať
Zdroj: TASR

Mesto Brezno vás v rámci letného podujatia Breznianske kultúrne leto pozýva na Dni českej kultúry, ktoré sa uskutočnia v dňoch 27. júla až 28. júla 2018.

Program podujatia: Piatok, 27. júla 2018, 17.30 hod.: vernisáž výstavy filmových plagátov, Lukáš Verfl – vestibul kina, 18.00 hod.: Divadlo Hospoda na mýtince – Mestský dom kultúry, 20.00 – 22.00 hod.: Total Randall – Námestie v Brezne. Celý program nájdete TU.

Nemecká oslavuje

Skupina Hrdza, atrakcie a bude aj ohňostroj. Dni obce Nemecká lákajú programom, keďže známa obec na Horehroní bude oslavovať. Čo všetko čaká na návštevníkov v bohatom programe? Športové popoludnie pre deti spojené s opekačkou a detskou hudbou na ihrisku v Nemeckej, splav Hrona, športové dopoludnie – volejbal, stolný tenis v areáli ZŠ a MŠ v Nemeckej, ukážky DHZO Nemecká a hasičskej techniky na ihrisku v Nemeckej. Celý program nájdete TU.

Tenisový turnaj

3. ročník športového podujatia Tenisový turnaj priateľov štartuje v sobotu o 9:00 hod na tenisových kurtoch Brezno – Mazorníkovo.

LETO CUP – Turnaj v malom futbale amatérov začína v sobotu o 9:00 hod na futbalovom ihrisku v Mýte pod Ďumbierom. After party o 20:30 v Dart club Brezno.

TRNKY, o. z. a SOS Banská Bystrica vás srdečne pozývajú na Tanečný a spevácky dom, ktorý sa uskutoční dňa 29. júla 2018 od 10.00 hod. na námestí v Polomke.

Zabavia vás Parobské kolo a Čardáš z Polomky a Bacúcha, Šorovi z Heľpy, Tradičné spevy z Bacúcha, Polomky , Závadky a Heľpy s M. Turčnom, S. Bridišovou, T. Salajovou a folklórnymi skupinami: Bacúšan z Bacúcha, Brezinky z Polomky, Zavačan zo Závadky nad Hronom a Chlopi z Heľpy.

Obec Podbrezová srdečne pozýva všetkých priaznivcov leta na Horehroní na Podbrezovské kultúrne leto. Tento víkend bude v športová sobota. Od 10:30 hod na lúke Pod kostolom je pripravený pestrá program pre deti. Viac o programe TU.

Nedeľa pre deti

Mesto Brezno pozýva všetky deti na Nedeľné divadielka pre deti, ktoré prebiehajú v rámci podujatia Breznianske kultúrne leto. Divadielka sa predstavia každú nedeľu vždy o 16.00 hod. v Mestskom parku. V prípade nepriaznivého počasia sa divadielko presúva do mestského domu kultúry v Brezne. Vstup voľný.

Zdroj: Mesto Brezno, horehronie.sk, Ilustračné foto, TASR

Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM