Eliška Šándorová Rôzne

Tipy na víkend: V Polomke to bude vrieť v kotlíku, príďte ochutnať najlepší guláš

Máte vlastný recept na skvelý guláš? Komisia pre šport a agroturistiku pri Obecnom zastupiteľstve v Polomke pozývajú na 3. ročník Gastrofestivalu vo varení kotlíkového gulášu.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: V Polomke to bude vrieť v kotlíku, príďte ochutnať najlepší guláš
Zdroj: TASR

3. ročník festivalu vo varení gulášu čaká na každého, kto chce súťažiť alebo si rád pochutná na dobrom jedle. Podmienky súťaže: Súťaží najmenej trojčlenné družstvo. Suroviny (môžu sa pripraviť aj doma ) a kotlík na guláš si zabezpečuje každé družstvo samostatne.

Súťažiaci si môžu priniesť aj vlastné prístrešky, slnečníky, stoličky pre vlastný komfort. Drevo na varenie zabezpečuje organizátor. Je dovolené aj vlastné drevo alebo iná alternatíva paliva. Čas na varenie gulášu od odštartovania súťaže je štyri hodiny. Do súťaže sa môžete prihlasovať v kancelárii matriky obecného úradu alebo v deň konania Gastrofestivalu na mieste súťaženia v čase od 10.30 hod. do 11.00 hod. Miesto a čas: Sobota 9. júna o 11:00 hod v obci Polomka.

Cesta rozprávkovým lesom

Veľké lesné dobrodružstvo pri plnení úloh rozprávkových bytostí! Podujatie pre deti i dospelých, ktoré vás vtiahne do detstva, čaká na vás už túto sobotu 9. júna o 10:00 hod. Miesto konania: stará Valaská – potôčky. V prípade nepriaznivého počasia sa prekladá na iný dátum.

Jasenie pripravilo na sobotu 9. júna o 8:00 hod 16. ročník podujatia Výstup na Chabenec.

Čierny Balog, Medveďovo – ihrisko. Memoriál R. Smolu, exhibičný zápas bývalých hráčov Partizánu sa uskutoční v sobotu 9. júna o 8:00 hod.

Koncert s príchuťou soul, funk, blues

V roku 2015 sa z rušného Brightonu v Anglicku presťahoval do pokojnej Banskej Bystrice spevák, gitarista a skladateľ piesní Gary Halmkan. Krátko po príchode mal česť zoznámiť sa s Martinom Žiakom (basgitara, spevák, producent), ktorý predstavil Gagyho dvom z najlepších muzikantov v okolí Vincenta Andreuttiho (bicie a basa) a Tomáša Findru (klávesy).

Miesto a čas: Sobota 9. júna o 20:00 hod Bombura klub, nám. gen.M.R.Štefánika

Rodinný cyklovýlet

Slovenský cykloklub Ďumbier vás srdečne pozýva na rodinný cyklovýlet Bicyklom ku koníkom, ktorý sa uskutoční v nedeľu 10. júna 2018. Zraz účastníkov o 8.30 hod. pri vchode do zimného štadióna Aréna Brezno. Trasa: Valaská – Hronec – Sv. Ján – Kamenistá dolina – Hrončok – Sihla a späť: 55 km. Celý program nájdete TU.

Ilustračné foto, TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM