Erik Bojničan Správy

To, na čo mnohí čakali, už vyšlo na povrch: RegioJet prezradil cenu lístkov na novej vlakovej linke!

Správa, na ktorú čakali mnohí. Spoznali sme cenu lístkov na novej vlakovej linke Regiojetu, ktorá už onedlho bude premávať aj cez neďaleké mesto. Pozrite si aj ďalšie nové zaujímavé informácie.

Ilustračný obrázok k článku To, na čo mnohí čakali, už vyšlo na povrch: RegioJet prezradil cenu lístkov na novej vlakovej linke!
Zdroj: Dnes24.sk

RegioJet oznámil cenu lístkov na novej linke medzi Zvolenom, Banskou Bystricou a Prahou. Od zmeny cestovných poriadkov, v nedeľu 13. decembra 2015, začnú vlaky RegioJet denne spojovať Zvolen, Banskú Bystricu a ďalšie mestá na strednom Slovensku s Ostravou, Prahou a ďalšími destináciami v Českej republike.

Ceny od 10 eur

Cestovné medzi Zvolenom a Prahou bude RegioJet v cestovnej triede Standard ponúkať už od 10 eur. Podľa slov tlačového hovorcu spoločnosti RegioJet Aleš Ondrůja bude cena 10 eur v tejto triede jednotná pre cestu zo Zvolena, Sliača, Banskej Bystrice aj Turčianskych Teplíc do ostatných českých destinácií.

. „Obyvateľom a návštevníkom Banskej Bystrice a Zvolena ponúkneme priame spojenie s Českou republikou žltými vlakmi RegioJet. Cestujúci sa môžu tešiť na výhodnú ponuku cestovného. Chceme ním motivovať zákazníkov, aby si vyskúšali služby nového dopravcu a využívali verejnú dopravu,“ hovorí Radim Jančura, majiteľ spoločnosti RegioJet.

Žltý dopravca bude v tarife Standard za 10 eur ponúkať cestujúcim aj svoje najmodernejšie vozne Astra, ktoré zákazníkom ponúknu celkom nové možnosti individuálnej palubnej zábavy. Cestujúci s deťmi budú môcť v najvýhodnejšej tarife Standard využiť aj detské kupé, ktoré je ideálne pre cestu s deťmi do 6 rokov. Výhodné ceny ponúkne dopravca aj vo vyšších tarifných triedach Relax a Business. Predaj lístkov spoločnosť zaháji najneskôr v novembri 2015.

Cestujúci si budú môcť cestovné lístky zakúpiť cez internet na webovej stránke dopravcu, alebo formou jednoduchej mobilnej aplikácie. Dopravca bude cestovné lístky predávať aj vo všetkých svojich pobočkách a u mobilných predajcov. „Linku spúšťame tesne pred Vianocami. Cestujúci si budú môcť vďaka našim vlakom spraviť výlet do Českej republiky – napr. do Olomouca, či na víkend do Prahy, kde môžu navštíviť tradičné vianočné trhy,“ dodáva Jančura.

Cestovný poriadok vlakov

Vlaky budú odchádzať denne zo stanice Zvolen os. st. o 04:08. Prechádzať budú cez stanice a zastávky: Zvolen mesto (04:12), Sliač kúpele (04:17), Banská Bystrica mesto (04:30), Banská Bystrica (04:57), Horná Štubňa obec (05:38), Turčianske Teplice (05:44), Martin (06:16), Vrútky (06:24), Žilina (06:42) a Čadca 07:08), od ktorej sa napoja na trasu do Prahy. Do tej prídu na obed o 11:58.

Na ceste späť budú odchádzať z hlavného mesta ČR o 14:46. Príchod do Čadce bude o 19:20, do Žiliny o 19:43, do Vrútok o 20:01, do Martina o 20:09, do Turčianskych Teplíc o 20:38, do Hornej Štubne obec o 20:46, do Banskej Bystrice o 21:24, do Banskej Bystrice mesto o 21:28, do Sliaču kúpele o 21:40, do Zvolen mesto 21:48 a na konečnú stanicu Zvolen os. st. o 21:52.

Foto: RegioJet

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM