Katarína Oravská Správy

TOP 7 udalostí týždňa: Tuláčik, lampióny aj digitalizácia

Ďalší týždeň ubehol ako voda a priniesol mnoho zaujímavého. My sme sa pozreli na udalosti, ktoré najviac zarezonovali v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku TOP 7 udalostí týždňa: Tuláčik, lampióny aj digitalizácia
Foto: Katarína Oravská / Zdroj: TASR

Pred Sviatkom všetkých svätých sme navštívili našu tržnicu. Zisťovali sme, aký dušičkový sortimnet predávajú aj či sa zmenili ceny oproti minulému roku. Viac sa dočítate v článku Dušičkový tovar: Aké sú ceny živých kvetov či vencov na tržnici?

V Banskej Bystrici bolo na poslednom zasadnutí metského zastupiteľstva v tomto funkčnom období rušno. Tamojší primátor Peter Gogola sa hneď v úvode zasadnutia postaral o nečakaný úvod. Z rokovania na protest odišiel. Podrobnosti nájdete v článku ROZRUCH v Bystrici: Gogola na protest opustil zasadnutie, sálou znelo hanba a fúj!

Mesto schválilo prenájom priestorov na Brezenskej ulici Občianskemu združeniu Tuláčik. To už päť rokov supluje mesto, ktoré nemá vybudované karanténnu stanicu. Viac o schvaľovaní návrhu aj o tom, ako funguje Tuláčik sa dozviete po kliknutí na článok – Občianske združenie Tuláčik: Je ťažké riešiť všetko za mesto, potrebujeme podať pomocnú ruku!

Aby ste si mohli dopredu urobiť plány, priniesli sme prehľad, kedy a ako sa bude dať v Brezne a okolí kultúrne vyžiť. Pozrite si to v tabuľke v článku Už teraz si zapisujte do kalendárov: PREHĽAD, čo nás čaká v novembri v Brezne

V našom meste sa konal netradičný sprievod. Desiatky rodín zaplnili podvečer námestie a vypustili lampióny šťastia. Pozrite si fotky a videá z akcie – Breznianske rodiny rozžiarili námestie: Pozrite VIDEO z vypúšťania lampiónov

Príbeh, ktorý spojil celé Slovensko. 23-ročný Janko sa zo dňa na deň vzdal svojho mladíckeho života. Rozhodol sa totiž postarať o svojich troch neplnoletých súrodencov, ktorí ostali bez rodičov. Viac o príbehu sa dozviete v článku Súrodencom bez rodičov pomohlo Slovensko sumou 30 000 eur

Mestskí poslanci schválili diditalizáciu kina. Mesto si však na to musí požičať. Hlavná kontrolórka pritom neodporúča žiadny úver. Podrobnosti čítajte v článku Digitalizácia kina prinesie filmové novinky: Mesto si však na to musí požičať!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM