Kristína Kožiaková Rôzne

Top slávy sa im nedostalo, rozhodne však stoja za pozornosť: 3 krásy v okolí Brezna, ktoré by bol hriech nezažiť

Región v okolí Brezna je bohatý nielen na množstvo architektonických krás, ale aj tých prírodných. Mnohé z nich sú známe, ale iným sa slávy až tak nedostalo. Pripravili sme si pre vás trojicu z takýchto miest, ktoré rozhodne stoja za vašu pozornosť.

Ilustračný obrázok k článku Top slávy sa im nedostalo, rozhodne však stoja za pozornosť: 3 krásy v okolí Brezna, ktoré by bol hriech nezažiť
Foto: Stanislav Spáč / Zdroj: Dnes24.sk

Chlípavica

Sedlo Krátke sa nachádza vo Veporských vrchoch, konkrétne v časti Balocké vrchy. Sedlo je vo výške 930 m.n.m. Uprostred čarovnej prírody sedla v časti Chlípavice stojí aj Gazdovský dvor. Stretnúť na potulkách Chlipavicou divú zver nieje nič výnimočné. Čarovné miesto s pasúcimi sa koňmi vás nenechá chladnými a ak ste toto krásne miesto nenavštívili mali by ste tak urobiť čo najskôr.

Vajskovský vodopád

Vajskovský vodopád nájdeme v obci Dolná Lehota. Nádherný no málo známy Vajskovský Vodopád, leží vo Vajskovskej Doline v Nízkych Tatrách. Výška vodopádu je 9 metrov a nachádza sa v nadmorskej výške 1200 mnm. Vodopád aj napriek svojej kráse zostáva skrytý a málo známy aj pred domácimi. Vajskovská dolina patrí k najkľudnejším a najčarovnejším dolinám v Nízkych tatrách a možno aj práve preto sa tam vyskytujú v hojnom počte medvede. K vodopádu vedie turistický chodník z obce Dolná Lehota. Panenská príroda v okolí vás očarí a určite patrí medzi miesta, ktoré by ste mali navštíviť.

Skala lásky

Skala lásky je dielom prírody aj človeka. Pavol Havaš z Hronca uvidel dvoch milencov uväznených v skale a namaľoval ich priamo na ňu. Skala sa nachádza sa na Chvatimechu pod kaplnkou sv. Antona Paduánskeho. Pri skale je mreža a na znak lásky si môžete na ňu zavesiť zámok. Oddýchnete si na romantickej lavičke s vyrezávanými labuťami, ktorá je dielom Martina Kalmana.

Môže vás zaujímať:

Zažite valentínske čaro so svojou polovičkou: 5 najromantic­kejších miest v Brezne a okolí

Keď príroda prekvapuje: Prírodné zaujímavosti z obcí pri Brezne, o ktorých vie málokto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM