Kristína Kožiaková Rôzne

Toto nikto iný nepochopí: 7 vecí, vďaka ktorým rozoznáte Brezňana na sto honov :)

Informácie len pre zasvätených! Každé mesto má svoje špecifická, prípadne, je preňho niečo charakteristické. Brezno nie je v tomto výnimkou. Myslíte si, že ste Brezňan od kosti?

Ilustračný obrázok k článku Toto nikto iný nepochopí: 7 vecí, vďaka ktorým rozoznáte Brezňana na sto honov :)
Zdroj: Dnes24.sk

Brezno tak, ako každé iné mesto má svoje špeciifiká o ktorých vedia len tí ľudia, ktorí tu žijú x rokov. Ten, kto cez naše mesto len prechádza, prípadne tu bol párkrát ako turista alebo nebodaj bol u nás na jarmoku, nemá určite o týchto veciach ani páru.

Ak si teda dvaja ľudia z Brezna sadnú napríklad aj na kávu v inom meste, je vysoko pravdepodobné, že sa môžu baviť práve na týchto veciach, a nik iný im nebude rozumieť…

Sánkovačka na hlavnej ceste

Komu nepookraje srdce, pri spomienke na Viselnicu. Pokiaľ sa radíte medzi Brezňanov, minimálne raz ste sa museli spustiť dole kopcom pod nemocnicou, ak nie na sánkach tak aspoň na sáčku. Poniektorým, sa podarilo zabrzdiť len na hlavnej ceste. Dnes zostáva už len úsmevná spomienka, kedže na spomínanom kopci stojí jeden z obchodných domov.

Koleda od chlapíka na parkovisku

„Nezostalo niečo?“ Tohto chlapíka zaručene pozná každý Brezňan. Má ťažšiu chôdzu a pokyvkáva hlavou. Rád sa porozpráva a počas zimy si vypočujete od neho nejednu koledu. Ak ste aspoň raz zaparkovali pri obchodnom dome, tak viete o kom sa tu píše.

Parkovanie na tankodróme

Už často spomínané parkovisko na Hradbách je témou na viac článkov. V minulosti sa o ňom rozprávalo aj vtipne aj vážne. Jeho stav sa zatiaľ nezmenil a len pravý Brezňan vie, o čom je parkovanie v daždi na tankodróme.

Pravá bitka v krčme

Čo by to bolo za Brezňana, ktorý by aspoň raz nezažil roztržku v krčme. Netvrdíme, že bitka v krčme alebo na námestí je breznianskym športom, ale ak sa stretnú Horehronci so silnými náturami, nejeden krát lietajú aj stoličky. Je pravda, že takýchto akcií je už za posledné roky menej. O jednej z takých bitiek sme vás informovali aj my:Dych vyrážajúca bitka na námestí: Dušana (28) a Karola (14) obvinili z výtržníctva!

Každý Brezňan aspoň raz…

Brezno leží v srdci Slovenska je obklopené horami z každej strany. Takmer v každej dedine z okresu je lyžiarske vlek. Kto z Brezna by už aspoň raz nemal na nohách lyže? Lyžiarske svahy v našom okolí dokážu uspokojiť lyžiarov od najnáročnejších až po tých najmenších a začínajúcich. Ak si ešte nelyžoval, tak teraz máš ideálnu príležitosť začať.

Dom Hrôzy, kto by ho nepoznal

Dom Hrôzy, nie je žiadna pýcha, ale ktokoľvek zbadá túto budovu vie, že je v Brezne. Nachádza sa priamo pri hlavnej ceste v mestskej časti Predné Hálny. Vlastníkom domu sú jeho obyvatelia, ktorí sú jednoducho neprispôsobiví a preto má mesto aj svoju neslávne slávnu bytovku.

Ak nie si na žiadnej fotke Stana Spáča nie si Brezňan

O Stanovi sme už písali. V Brezne ho pozná takmer každý. Pravidelne sa zúčastňuje a fotí takmer všetky akcie, ktoré sa v Brezne uskutočnia. Pokiaľ sa nenachádzate na žiadnej z jeho fotiek tak nevieme či sa vôbec v Brezne pohybujete.

Vieme, že tento zoznam nie je kompletný, napadlo aj vám niečo, čo by stálo za zmienku? Napíšte nám na brezno@global24.sk.

Foto: Miroslav Fašang

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM