Katarína Oravská Hokej

Tréner, biatlonistka aj futbalista: Naši športovci priznávajú, aj nás pohltila hokejová horúčka

Šampionát je v plnom prúde. Vyspovedali sme našich športovcov. Prezradili, ako prežívajú hokejoví sviatok.

Ilustračný obrázok k článku Tréner, biatlonistka aj futbalista: Naši športovci priznávajú, aj nás pohltila hokejová horúčka
Zdroj: TASR

Tréner HK Brezno, Pavol Sásik, si majstrovstvá nenechá ujsť, veď je to predsa hokej. „Pozerám hokej s nadhľadom a hľadám v každom zápase niečo prospešné pre moju ďalšiu kariéru v trénovaní,“ povedal tréner breznianskych hokejistov. Ako pokračoval, zbytočne sa nenecháva rozptyľovať počas sledovania zápasov jedením či rozčuľovaním. „Víťazstvo by som prial Švédom za ich celkový prístup k mládeži a aj preto že sa nespoliehajú vo výbere na hráčov z NHL, ale prevažne z vlastnej ligy,“ dodal Sásik.

Naša úspešná biatlonistka, rodáčka z Čierneho Balogu, Paulína Fialková priznala, že hokej pravidelne nesleduje, ale keď má čas, rada si pozrie dobrý zápas. „Výsledok nebudem tipovať, aby som nič nezariekla. Samozrejme, fandím našim, no nech zvíťazí ten najlepší,“ usmiala sa Fialková. A ako fandí biatlonistka klubu Valaská-Osrblie? Ako sama povedala, povzbudzuje, kričí aj lamentuje. Na otázku, či si zvykne dať počas zápasov niečo pod zub, sa len zasmiala, vraj ich netreba zajedať.

Šampionát si nikdy nenechá ujsť ani kapitán tímu ŽP Šport Podbrezová Ivan Minčič a ako povedal vždy dúfa, v čo najlepší výsledok. Ak má čas, pozrie si každý jeden zápas našich hokejistov. „Počas zápasu, skoro ako každý Slovák, komentujem, čo bolo zle a čo dobre, aj keď to nie je v mojich kompetenciách,“ zasmial sa futbalový obranca Minčič. Zápasy zvykne sledovať s priateľmi, s ktorými si zakričia tak ako pri góloch aj pri vylúčeniach. Ako prezradil, vždy si pripravia aj nejaké občerstvenie. „Ja som skôr na slané, takže nejaké tie syry, chipsy, arašidy, jednohubky, slaninku či klobásku.“ Ako Minčič dodal, verí, že sa dostaneme do štvrťfinále.

Nie všetky dámy tiež zdieľajú hokejové nadšenie. Ako by malo k hokejovému sviatku pristupovať nežnejšie pohlavie, radili priamo športoví fanúšikovia. Prečítajte si – tak trochu s nadhľadom a úsmevom – ich odporúčania, ako sa počas šampionátu správa ideálna žena :)

Kompletné spravodajstvo, tabuľky a výsledkový servis z MS v hokeji 2015

Čítajte tiež:

Podniky v centre lákajú na hokej: Na tomto si môžete pochutiť počas zápasov!

Breznianske podniky a hokejový ošiaľ: TAKTO si vychutnáte majstrovstvá v centre mesta

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM