Katarína Oravská Futbal

Tréner Podbrezovej Benko otvorene: Inkasovali sme zo situácií, ktoré boli na zaplakanie

Na ťažkom teréne sa domáci lúčili s breznianskymi divákmi v tejto sezóne s cieľom konečne po sérii prehratých zápasoch naplno zabodovať. Proti DAC Dunajská Streda sa to však ŽP Šport Podbrezová nepodarilo. Podľa trénera je pre niektorých hráčov takáto súťaž asi priveľké sústo.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Podbrezovej Benko otvorene: Inkasovali sme zo situácií, ktoré boli  na zaplakanie
Zdroj: TASR

Na ťažkom teréne sa domáci lúčili s breznianskymi divákmi v tejto sezóne s cieľom konečne po sérii prehratých zápasoch naplno zabodovať. Po prvom polčase mali k trom bodom bližšie, do vedenia ich dostala presná hlavička Kupčíka v 20. min po rohovom kope Kochana. Dovtedy roh nekopali, štandardka im však zdvihla náladu, pretože v ofenzíve boli úplne nevýrazní.

Husársky kúsok

Hostia začali podstatne lepšie, nasťahovali sa na polovicu súpera a v 3. min ohrozili aj bránku. Do lopty sa oprel spoza šestnástky Štepanovský a Baláž ju vyrazil spod brvna na roh. Okrem týchto situácií si obe mužstvá už nič mimoriadne do polčasu nevypracovali, obe obrany stáli pevne na svojich nohách a útočníci pôsobili dosť bezradne.

V realizačnom tíme ‚železiarov‘ došlo k zmene, mužstvo z lavičky nekoučoval Jozef Mores, ale Mário Auxt, s ním Branislav Benko, no k väčšiemu oživeniu neprišlo. Po zmene strán v 51. min tesne vedľa vypálil Sarr a v 55. min už úplne voľný Szarka vyrovnal, keď na dlhú nohu usmernil z voleja loptu oblúčikom do siete. Na góle sa podpísala nedôslednosť domácej obrany a aj zle odkopnutá lopta od M. Pančíka.

V 64. min sa podaril hosťom husársky kúsok, strelili viac ako jeden gól v zápase a strelecké suchoty, ktoré ich sprevádzali celú jar, konečne zažehnali. Stačilo, aby Kupčík nechal Szarkovi priveľa priestoru v pokutovom území a po akejsi streleckej polobrátke sa zrodil druhý gól DAC.

V 70. min skvele zapracoval brankár Polaček, keď vyrazil zblízka strelu Škutku a zabránil mu vyrovnať. O päť minút neskôr však vyrovnávajúci gól predsa len padol, v strede ihriska stratil loptu Kwin, Vaščák akciu potiahol a z jeho presného centra sa Nworah hlavou nemýlil.

Gólové hody

Gólové hody pokračovali v 77. min, aj keď sa Szarkovi nepodarilo streliť hetrik, vzápätí ho nahradil na hrote Brašeň a zblízka prekonal Baláža tretíkrát. Domáci aspoň o bod bojovali až do konca, v 83. min po centri Andriča hlavičkoval J. Pančík, brankár Polaček loptu vyrazil a Škutka ju už nestihol doraziť. Aj hosťujúcu Ljubičič skúšal vzápätí šťastie, no Baláža neprekonal a na konečnom stave už nič nezmenil.

Branislav Benko, tréner Podbrezovej: „Súper hráva agresívne, na to sme sa pripravovali, nám sa podarilo streliť úvodný gól, uplatnili sme taktickú disciplínu, v druhom sme inkasovali zo situácii, ktoré boli na zaplakanie. Pre niektorých hráčov je asi takáto súťaž priveľké sústo. Po zápase v Košiciach sme sa dohodli, že už potiahneme súťaž do konca, ja s Máriom Auxtom v trénerskej dvojici, a že sa Jozef Mores vráti tam, kde predtým pôsobil, k mládeži, preto zápas nekoučoval on.“

Tomislav Marič, tréner DAC: „Vedeli sme, že nás nečaká žiaden ľahký zápas. V prvom polčase sme nevyhrávali súboje, chceli sme hrať na krásu a mysleli, že to pôjde ľahko. V druhom polčase sme už hrali agresívnejšie, lepšie sme kombinovali a otočili vývin. Hrali sme už tak, ako som si predstavoval.“

ŽP Šport Podbrezová – DAC D. Streda 2:3 (1:0)
Góly: 20. Kupčík, 75. Nworah – 55. a 64. Szarka, 77. Brašeň. Rozhodca Horváth, ŽK: Gál-Andrezly, Vaščák – Štepanovský, Brašeň, Szabo, 1450 divákov.
ŽP Šport Podbrezová: Baláž – Nosko, Kupčík, Migaľa (M. Pančík), Andrič – Gál-Andrezly (61. J. Pančík), Kochan, Hovančík, Harvilko (69. Nworah) – Škutka, Vaščák
DAC D. Streda: Polaček – Turňa 46. Sabler), Michalík, Kwin, Szabo – Ljubičič – Štepanovský, Sarr (72. Ujlaky), Ľupták, Brašeň (90+. Tóth) – Szarka

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM