Kristína Kožiaková Rôzne

Tretinová návštevnosť aj vyhrievanie vody. Kúpaliská pri Brezne pocítili chladné počasie

Počasie láka ľudí skôr na dovolenku v zahraničí ako ku vode. Kvôli chladu nie sú nadšení ani mnohí prevádzkovatelia bazénov v okolí.

Ilustračný obrázok k článku Tretinová návštevnosť aj vyhrievanie vody. Kúpaliská pri Brezne pocítili chladné počasie
Zdroj: TASR

Chladné počasie, ktoré sa v auguste usídlilo aj u nás, vyhnalo ľudí z kúpalísk a vodných plôch. To samozrejme nepotešilo hlavne majiteľov kúpalísk.

Na kúpaliská si nedávno posvietili aj hygienici. Viac sme vám priniesli včlánku: Kontrola hygienikov v našom okrese: Ako dopadli kúpaliská v okolí Brezna?

Kúpalisko Podbrezová

Prevádzková doba Kúpaliska Podbrezová je denne od 9:00 – 18:00 hodiny. Návštevníci kúpaliska majú k dispozícii požičovňu so športovým náradím pre stolný tenis a volejbal, plážové ihrisko. Samozrejme, k pobytu pri vode patrí aj občerstvenie, ktoré je návštevníkom poskytnuté v bufete. V sortimente bufetu sú okrem nápojov aj teplé jedlá a na schladenie v horúcich dňoch ponuka zmrzliny.

Zaujímalo nás, ako ovplyvňuje počasie prevádzku kúpaliska. „Percentuálne vám to nevie presne povedať, ale počasie jednoznačne ovplyvňuje návštevnosť a tá je možno tretinová oproti minulým rokom,“odhaduje situáciu na podbrezovskom kúpalisku Branislav Braučok.

Ako nám ďalej prezradil, kúpalisko majú v pláne mať otvorené do konca mesiaca.

Aqua-relax Lívia, Zadné Halny

Kúpalisko v Zadných Halnách bolo pre Brezňanov novinkou. Svoje brány otvorilo 15. júna 2016. Okrem atrakcií ponúka aj jednu zaujímavosť. Na dezinfekciu používa morskú soľ a nie chlór. V cene vstupného ponúka parkovanie aj lehátko.

Počasie im taktiež robí vrásky na čele. „Jednoznačne nám komplikuje prevádzku. Začali sme vodu vyhrievať aj pecou. Mojim odhadom je o 20 až 30% menej návštevníkov. Chystáme sa zavrieť 4. septembra,“ prezradili nám v Aqua relax Lívia.

Môže vás zaujímať:

Vodné radovánky priamo v lone prírody. 5 tipov, kam pri Brezne sa v lete oplatí vyraziť

FOTO: Fotogenický unikát Horehronia. Ľudí priťahuje malá stodola

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM