Katarína Oravská Hokej

Turnaje si zhrali dorastenci aj žiaci: Na hokejovej mape treba s Breznom počítať!

Uplynulý víkend si zahrali dorastenci turnaj na domácom ľade a žiaci zas v metropole východu. Ako to všetko dopadlo zhodnotil Peter Šulej, člen Výkonného výboru HK Brezno a manažér A mužstva.

Ilustračný obrázok k článku Turnaje si zhrali dorastenci aj žiaci: Na hokejovej mape treba s Breznom počítať!
Zdroj: Dnes24.sk

Turnaj Dorastu Brezno 2014 (29.-30.3. 2014)

Na záver sezóny sme naplánovali turnaj pre dorastencov, ktorí boli doplnení hráčmi žiakov, spolu s ktorými budú tvoriť v budúcej sezóne nový tím.

Pozvanie prijali: HC Frýdek Místek (CZE),HK Mládež Michalovce a HC 46 Bardejov. Hrací systém bol zvolený tak, že v sobotu odohral každý s každým 2×20 minút. Poradie určilo semifinálové dvojice na nedeľu ráno. Po semifinálových zápasoch spestrili program súťaže zručností (rýchlosť na 1 kolo, presnosť strely, samostatné nájazdy a tvrdosť strely), po nich nasledovali zápasy o 3. miesto a finále, všetky stretnutia v nedeľu sa hrali 3×15 minút.

29.3.14 sobota
HK Brezno – HC 46 Bardejov 4:3
Góly BR: Mirilovič (Výbošťok, Giertl), Moravčík (Šebest, Vesel), Šebest (Moravčík, Vesel), Giertl (Mirilovič, Kostelný)
Dramatické stretnutie, v ktorom Brezňania viedli dvakrát o dva góly nestratilo vďaka húževnatosti súpera náboj až do samého konca. Dôraznejší domáci uhájili náskok a zabezpečili si tri body.

HK Brezno – HK Michalovce 0:1
V tomto stretnutí sme sa gólovo nedokázali presadiť napriek viacerým šanciam a keď súper využil presilovku, stačilo mu to v tomto herne vyrovnanom stretnutí na najtesnejšie víťazstvo.

HK Brezno – HC Frýdek Místek 1:2
Gól BR: Moravčík
Podľa priebehu turnaja nás čakal najťažší súper. Chceli sme mu však ukázať, že nemáme rešpekt a tak to vyzeralo aj na ľade, dlho sa držal nerozhodný stav 1:1, ale jednu z mála našich chýb súper potrestal a vyhral o gól.

Skupinu vyhral Frýdek Místek bez straty bodu, okrem nás porazil Michalovce 6:1 a Bardejov 6:3. Druhé Michalovce po výhre nad nami a Bardejovom 5:2 obsadil v skupine druhé miesto, domáci tím bol tretí a bez bodu štvrtý Bardejov. Dvojice na semifinále, Brezno – Michalovce a Frýdek Místek – Bardejov.

30.3.14 nedeľa
HK Brezno – HK Mládež Michalovce 2:3 s.n.
Góly BR: Kostelný (Mirilovič, Výbošťok), Šesták (Moravčík) Tretie miesto v skupine nám priradilo druhé Michalovce, s ktorými sme v sobotu prehrali futbalovo 0:1, ale verili sme si na súpera. Vedeli sme, že je v našich silách ho zdolať a zahrať si finále. Hrali sme dobre, pozorne v obrane a pokúšali sme sa o častú streľbu. Dvakrát sme sa presadili a dlho sme viedli. Súper znížil v 38. minúte a v poslednej, 45. dokázal po našom nepremenenom brejku a zlom striedaní vyrovnať. Boli sme veľmi blízko, ale museli sme do nájazdov. Tie rozhodli v piatej sérii vo svoj prospech Michalovčania a postúpili do finále. Nás odsunuli do boja o tretie miesto.

HK Brezno – HC 46 Bardejov 2:4
Góly BR: Mirilovič (Giertl, Kostelný), Šebest (Moravčík, Vesel)
Zápas o tretie miesto bol ako na hojdačke, prvú tretinu vyhrali hostia 0:1, druhú naši chlapci 2:0. Rozhodol pokles koncentrácie v rozpätí 38. a 40. minúty, kedy sme za stodvadsať sekúnd trikrát inkasovali a bolo už nad naše najmä psychické, ale k záveru aj nad fyzické sily zvrátiť tento stav. Preto sme napokon obsadili až štvrtú priečku.

V druhom semifinále zopakovali Frýdek a Bardejov výsledok zo soboty a opäť vyhrali Česi 6:3. Finále obstarali Frýdek a Michalovce, keďže súper z Čiech nenašiel premožiteľa ani v nedeľu (4:1) zaslúžene sa tešil z celkového triumfu na turnaji.

Turnaj napriek nepriaznivému výsledku pre domácich splnil svoj účel. Chlapci odohrali päť kvalitných, vyrovnaných a dramatických zápasov v priebehu dvoch dní. Získali cenné skúsenosti, ukázali svoj potenciál do budúcej sezóny a v posledných dvoch dňoch prevádzky ľadovej plochy sa mohli nabažiť hokeja pred prestávkou. Ako najužitočnejší hráč na turnaji za HK Brezno bol ocenený brankár, Miki Prukner. V súťažiach sa dostali tesne k víťazstvu brankár Nico Boško v nájazdoch, v rýchlosti Šimon Šesták, ale napokon ako slušní hostitelia sme prenechali ocenenia v individuálnych súťažiach hosťom.

Turnaj 3. ročníkov Košice (29.-30.3.2014)

Bezprostredne po organizovaní turnaja tretiakov v Brezne nás na turnaj do Košíc pozval domáci tréner nakoľko sa mu náš prístup a organizácia turnaja veľmi páčila. Dostali sme sa tak do spoločnosti tímov, ktoré sú pojmami z hľadiska histórie ako aj súčasnej práce s mládežou slovenského hokeja. Konkrétne sa turnaja zúčastnila osmička tímov. Domáce Košice postavili dva tými, ktoré boli výkonnostne rozdelené na 1. a 2. tím, nasledovali Dukla Trenčín, MHC Martin, HKM Zvolen, HK Sp. Nová Ves, Titans Zalegi (HUN) a samozrejme HK Brezno. Hralo sa systémom dvoch skupín po štyroch účastníkoch a nasledoval duel o konečné umiestnenie.

HC Košice1:HK Brezno 7:4 (1:2,3:4)
Góly Br: Mešťan, Piliar, Tóth, Medveď;
Zápas proti domácemu favoritovi sme začali s rešpektom, možno až prílišným. Ujali sme sa vedenia a pri troche šťastia sme mohli vyhrávať aj viac ako o jeden gól, no hráči akoby sami neverili, že zápas môžeme vyhrať. Košičania hrozili najmä z rýchlych protiútokov, no podržali nás obaja brankári. Začiatok druhej časti hry bol v réžii domáceho celku, kde získal aj rozhodujúci náskok. Naši hráči však ukázali, čo ich najviac zdobí a síce bojovnosť a hokejové srdiečko. V závere sme zaskočili súpera, keď sme stiahli rozdiel na tri góly a šťastena stála pri Košičanoch až do konca, keď neraz puk balansoval po bránkovej čiare, či zvonil na tyčke. U súperov sme si výkonom vzbudili rešpekt a to sme mali v pláne využiť hneď v najbližšom zápase.

HK Brezno:MHC Martin 4:5 (2:3,2:2)
Góly Br: Masičová, Murín, Novysedlák, Tóth;
V zápase sme dominovali od úvodného vhadzovania. Súpera sme výrazne prestrieľali vytvárali sme si tlak pred súperovou bránou, no jediným nedostatkom bolo, že sme sa nedokázali gólovo presadiť. Súper unikal po dlhodobom tlaku, na jeho bránu do únikov, z ktorých tri premenil. Treba podotknúť, že dva góly patrili do kategórie šťastných, raz dopomohla rozviazaná šnúrka, raz sme si puk dopravili do brány sami. Hráči však jednoznačne ukázali, že sa okolnosťami nedajú zlomiť a budú tvrdo bojovať do posledného hvizdu. Na začiatku druhej časti sme vyrovnali a súper bol ešte nervóznejší ako dovtedy. Keď sme si však chceli uchmatnúť víťazstvo na svoju stranu pozabudli sme na obranu a opäť to súper využil. Dráma pokračovala do konca no opäť nám nebolo súdené zápas vyhrať.

HK Brezno:HK Sp. Nová Ves 15 : 7 (11:4,4:3)
Góly Br: Novysedlák 3, Švec 3, Šucháň 2, Piliar 2, Škantár, Pircher, Tóth, Medveď, Faško;
Zápas so Spišiakmi nám vyšiel presne podľa našich predstáv. Hráči boli dobre oddýchnutí po krátkej noci, skrátenej posúvaním času. Lepší pohyb a konečne aj strelecké šťastie rozhodli o vysokom víťazstve v náš prospech. Výborne fungovala obrana, góly padali po pekných individuálnych, či kombinačných akciách. Hráči konečne pocítili chuť víťazstva, síce až po treťom zápase no po troch vynikajúcich výkonoch. Mrzel nás najmä zápas s Martinom, pretože ak by sme ho vyhrali mohli sme v turnaji hrať o výborné tretie miesto.

HK Brezno: Titans Zalegi (HUN) 6:9 (6:4,0:5)
Góly Br: Masičová 2, Novysedlák, Šucháň, Švec, Medveď;
Zápas o piate miesto sme začali výborne, akoby pokračoval duel so Spišskou. Už po šiestich minútach sme vyhrávali o štyri góly. No súper vynikal najmä v „B“ tíme, čo nebolo celkom v súlade s pravidlami. Naše „A“-čko súpera takmer nepustilo k puku a súper sa sústredil najmä na obranu. Lepších hráčov posunul do druhého tímu čím získal výhodu. Aj napriek tomu sme dlho vyhrávali a vyzeralo to, že zápas vyhráme, v závere sa však ukázal fyzický rozdiel a súper nás prevalcoval.

Organizátor však tieto prešľapy ocenil a vyhlásil náš tím na celkovom 5. mieste v kvalitnom turnaji.

Celkové poradie turnaja:

1. HK Dukla Trenčín
2. HC Košice1
3. HKM Zvolen
4. MHC Martin
5. HK Brezno
6. Titans Zalegi (HUN)
7. HK Sp. Nová Ves
8. HC Košice2

Hráči si získali v turnaji sympatie všetkých tímov, či fanúšikov. Bolo jasné, že trocha šťastia nám počas turnaja chýbala, no rešpekt sme určite vzbudili a opäť sme pripomenuli, že na hokejovej mape treba s Breznom počítať. Je však nutné podotknúť, že napríklad Košičania vyberali tím zo 43 (!) tretiakov, zatiaľ čo my ich máme v klube napriek všetkej snahe len 9, z čoho na turnaj cestovalo len 7 statočných. Doplnení boli začiatočníkmi zo štvrtej triedy a samozrejme nesmieme zabudnúť na zodpovednú prácu našich dievčat Kamči Masičovej, Dady Kánovej, či Terezky Belkovej.

Cenné skúsenosti získavali aj naši talentovaní druháci, ktorí naznačili, že o rok by mohli patriť k ťahúňom tretej hokejovej triedy. Čísla v tomto ročníku sú klubovým strašiakom a preto by sme chceli apelovať na tretiakov, aby to prišli vyskúšať medzi tých našich urputných bojovníkov, ktorí nedostatok počtu či skúseností nahrádzajú dravosťou, poctivosťou a bojovnosťou. Už pri tak úzkom počte sme sa dokázali priblížiť špičke na Slovensku a ak by sa nám darilo napĺňať tímy hráčmi so záujmom a istou mierou talentu boli by sme prekvapením pre nejeden tím na Slovensku.

Pre náš klub je poctou, že sme boli na takto obsadený turnaj s históriou pozvaní. Organizátor vytvoril výborné podmienky, my sme sa zase dúfame odvďačili dobrými výkonmi v zápasoch. Dúfame, že naša spolupráca bude aj naďalej pokračovať.

Foto: HK Brezno

Turnaj Dorastu Brezno 2014, Turnaj 3. ročníkov Košice
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM