Komunálne voľby

Učitelia, podnikatelia i manažéri: V Brezne sa o 21 poslaneckých kresiel "pobije" 58 ľudí

Kým občania metropoly Horehronia na výber nemajú pri voľbe primátora, kandidátov na poslancov je viac.

Ilustračný obrázok k článku Učitelia, podnikatelia i manažéri: V Brezne sa o 21 poslaneckých kresiel "pobije" 58 ľudí
Zdroj: TASR

V novembrových komunálnych voľbách bude v Brezne len jediný kandidát na post primátora, a to ten súčasný 35-ročný Tomáš Abel, ktorý ide do volieb ako nezávislý. Informácie o jeho zaregistrovaní zverejnila webová stránka mesta Brezno. V histórii komunálnych volieb v tomto meste sa ešte nestalo, aby kandidát na prvého muža mesta nemal súpera.

Ako Abel konštatoval, aj toto vníma ako „odpoveď“ obyvateľov na výsledky svojej doterajšej štvorročnej práce a úsilia jeho tímu na radnici. Napriek tomu, že budúci primátor Brezna je zrejmý, Abel vyzýva občanov, aby v čo najvyššom počte prišli k volebným urnám.

O 21 kresiel v mestskom zastupiteľstve sa uchádza 58 zaregistrovaných kandidátov. Voľby budú v sobotu 10. novembra, kampaň už beží a skončí sa 48 hodín predo dňom hlasovania.

V Meste Brezno sú 4 volebné obvody. Najviac kandidátov je vo volebnom obvode číslo 2. Kandidátov je 22, volí sa 6 poslancov. Ich zoznam nájdete TU.

Najviac poslancov, presne 8, môžu Brezňania vyberať v prvom volebnom obvode. Kandidátov je 21. Ich zoznam nájdete TU. V treťom volebnom obvode kandiduje 12 záujemcov, do mestského zastupiteľstva si môže sadnúť polovica z nich. Zoznam je TU. Najmenej kandidátov je vo volebnom okrese číslo 4, volí sa iba jeden kandidát z troch. Zoznam nájdete TU.

Foto: archív

Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM