Katarína Oravská Správy

Uplynulo 69 rokov od oslobodenia Brezna: V rámci spomienkových osláv prišla reč na Ukrajinu aj Kotlebu

Pri príležitosti 69. výročia oslobodenia mesta Brezna sa konal pietny ak kladenie vencov k pomníku padlých hrdinov. Na spomienkových oslavách prehovorili viceprimátor Brezna a predseda Slovenské zväzu protifašistických bojovníkov. Vo svojich príhovoroch sa dotkli aj otázky Ukrajiny a extrémizmu.

Ilustračný obrázok k článku Uplynulo 69 rokov od oslobodenia Brezna: V rámci spomienkových osláv prišla reč na Ukrajinu aj Kotlebu
Foto: Katarína Oravská

Brezniansky viceprimátor Ján Račák vyzdvihol vo svojom príhovore dôležitosť pripomínania si hrdinstva tých, ktorí bojovali za našu slobodu. „Sloboda nie je samozrejmosťou, čo nám aj v týchto dňoch pripomínajú udalosti v neďalekej Ukrajine,“ upozornil.

Na súčasnú dobu premostil vo svojom príhovore aj predseda Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Pavol Sečkár. Na druhú svetovú vojnu sa podľa neho nikdy nesmie zabudnúť a je potrebné zabrániť nebezpečenstvu narastania a oživovania nemeckého nacizmu a fašizmu. „Poznáme prvé výroky predsedu Vyššieho územného celku Banská Bystrica – nechce nič od Európskej únie, Slovenské národné povstanie bolo proti vlastnému štátu.“ Ako ďalej Sečkár povedal, v súčasnosti si treba dať pozor na extrémistov, ktorí zmenili rétoriku, postupujú premyslenejšie a šíria nenávistnú ideológiu.

69. výročie oslobodenia mesta Brezna
27
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM