Eliška Šándorová Správy

Úsmevy, potlesky a Jánošík: Smer na čele s Ficom zavítal do Brezna, VIDEO

Iný človek? Kým posledné mesiace sa na novinárov valí spŕška nadávok a na občanov Slovenska z médií mračí zachmúrená tvár expremiéra, v Brezne Robert Fico rozdával úsmevy a prívetivé slová...

Ilustračný obrázok k článku Úsmevy, potlesky a Jánošík: Smer na čele s Ficom zavítal do Brezna, VIDEO
5
Galéria
Zdroj: Strana-smer.sk

Termín okolo Medzinárodného dňa žien patrí v kalendári kultúrnym domom a športovým halám naprieč celým Slovenskom najsilnejšej vládnej strane. Pre politickú stranu Smer-SD je to obdobie rozdávania úsmevov, kvetov, vtipov a sľubov o sociálnom štáte pod vlajkou strany. Až má človek pocit, že na pódiu stoja iní ľudia…

Svoju šnúru odštartovala strana v Trebišove a Kežmarku. Kým predseda strany Robert Fico sa aktuálne spája s podozrením z vydierania prezidenta Andreja Kisku a valia sa naňho viaceré kauzy, do Brezna zavítal usmiaty a spokojný. Na nálade mu neubrali ani minulotýždňové protesty v uliciach, kde tisíce občanov volali práve po jeho „zmiznutí“ z politiky.

Úsmevy a vtipy

Bez kvetu to nejde. Tými si tak ako každý rok uctili smeráci prítomné dámy, ktorých do priestorov Mestskej športovej haly v Brezne pozvážali na 17. hodinu plné autobusy aj z okolia. Na parkovisku stáli viaceré autá z celého kraja. Dámy merali cestu aj z Lučenca, Detvy či Zvolena.

Na približne 600 (prevažne) dám v strednom a staršom veku čakal už tradičný scenár: Obrazovka, svetlá, červené kvety na plátne a Robert Fico v počiatočnej úlohe moderátora. Žoviálny a vtipný…

Dobré správy nesmú chýbať hneď na úvod. A práve tie prezentoval Fico v podobe sociálneho balíčka. Keďže Slovensku sa darí, minimálna mzda má stúpnuť na 600 eur, materskú mamičkám predĺžia na celý rok, prváci dostanú každý po sto eur štartovné.

Doma si to musí vyžehliť…

No a keďže MDŽ patrí ženám, čo-to prezradil zo života s manželkou samotný Robert Fico a o dohode žehlenia košieľ. Na pódiu mu kontroval kandidát na prezidenta – podľa jeho slov nezávislý – Maroš Ševčovič s manželkou Helenou. Nechýbal ani Juraj Blanár, podpredseda strany.

„Maroš, ty vyzeráš jak taký Jánošík. Krásny úsmev, veľké telo, namakaný si celý. Napriek tomu máme všetci pocit, že si doma pod papučou,“ snažil sa o humorný vstup Fico, ktorý sa Ševčovičovi zrejme snaží vytvoriť ideálny imidž budúceho prezidenta. Smerácke oslavy MDŽ pokračujú dnes (26. februára) v Ružomberku, nasledujú Košice, Prešov a Banská Bystrica.

Foto: strana-smer.sk

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM