Katarína Oravská Rôzne

Úspech Čierneho Balogu: Web obce patrí k najlepším!

Včera slávnostne vyhlásili výsledky súťaže ZlatyErb.sk 2013. Hlavným cieľom súťaže je podporiť informatizáciu slovenských samospráv a oceniť výnimočné projekty. Medzi ocenenými bola aj breznianska obec Čierny Balog. Cenu prebral jej starosta František Budovec.

Ilustračný obrázok k článku Úspech Čierneho Balogu: Web obce patrí k najlepším!
Zdroj: TASR

Súťaž ZlatyErb.sk každoročne vyhlasuje Únia miest Slovenska a Občianske združenie eSlovensko pod záštitou vysokých ústavných činiteľov SR. Súťaž je organizovaná v spolupráci s verejným informačným portálom pre samosprávy Mesto.sk, portálom Zodpovedne.sk, Združením informatikov samospráv Slovenska a medzinárodnou konferenciou ITAPA. Uviedol to generálny sekretár Únie miest Slovenska (ÚMS) Marián Minarovič.

Ako ďalej dodal, jej hlavným cieľom je podporiť informatizáciu slovenských samospráv a oceniť výnimočné projekty, podporiť výmenu skúseností a ohodnotiť snahu zástupcov samospráv účinne využívať informačno-komunikačné technológie na zvyšovanie kvality a prístupnosti služieb samosprávnych krajov, miest, mestských častí a obcí, všeobecne verejnosti.

Webové sídlo obce Čierny Balog patrí k naj na Slovensku

Vyhlásenie výsledkov sa uskutočnilo včera v Bratislave v rámci medzinárodného kongresu ITAPA 2013 na záver programového bloku Informatizácia samosprávy. Ocenenia ZlatyErb.sk boli udelené v hlavných kategóriách Najlepšia stránka obcí, Najlepšia stránka miest a mestských častí.

V kategórii web mesta a mestskej časti zvíťazila Banská Bystrica. Víťazom kategórie web obce sa stala Trnavá Hora. V každej z týchto kategórii boli udelené okrem Hlavnej ceny aj 4 ceny bez určenia poradia pre samosprávy, ktoré sa umiestnili na druhom až piatom mieste. Práve medzi nimi bol v rámci obcí aj Čierny Balog. Cenu prevzal starosta Čierneho Balogu František Budovec.

Zdroj: TASR/Webnoviny.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM