Katarína Oravská Futbal

Útočník Podbrezovej Vaščák: Ani nepamätám, kedy sme sa tešili z víťazstva, chvalabohu za môj šťastný druhý gól

Na breznianskom štadióne nastúpila Podbrezová proti Senici. Pre obe mužstvá dôležitý zápas v úsilí pomôcť si v zadnej a prednej časti tabuľky nepriniesol kvalitnejší futbal. Nasadenie a bojovnosť však nebolo možné uprieť.

Ilustračný obrázok k článku Útočník Podbrezovej Vaščák: Ani nepamätám, kedy sme sa tešili z víťazstva, chvalabohu za môj šťastný druhý gól
Zdroj: TASR

Po prvom polčase boli spokojnejší domáci. V snahe konečne pretrhnúť nepríjemnú sériu deviatich nevyhratých zápasov dokonca vsietili aj gól. Sviatočný strelec Nworah, pre ktorého to bola len druhá presná trefa v drese železiarov v najvyššej súťaži, vyskočil najvyššie na rohový kop Podia a keďže húf brániacich hráčov loptu podbehol, pokojne zamieril hlavou medzi tri žrde.

Aktivitou nehýrili

Domáci si však gól zaslúžili, najmä za aktivitu v úvode. Vypracovali si za sebou tri dobré príležitosti, najskôr Greško v 5. min napálil z voleja loptu po štandardnej situácii vedľa, o minútu neskôr si pýtala lepší smer hlavička Minčiča a v 7. min Nworah trafil len brakára Šullu.

Hostia veľkou aktivitou nehýrili, dostali sa aj pod tlak, z ktorého ich mohol tým najlepším spôsobom vytrhnúť Dolný, keby po krásnom pase od Hlohovského namieril v 28. min presnejšie. V závere polčasu ešte Kupčík hlavičkou vykúzlil razantnejšiu strelu, škoda len pre domácich, že mimo bránku.

Hotovo nebolo

V mierne daždivom počasí dovolil terén aj kombinovať, v 51. min si však zvolil Minčič inú cestu do bránky, s tesnou hlavičkou vedľa. Vzápätí z protiútoku Dolný prvýkrát trafil bránku domácich, so strelou slabšou a málo umiestenou. Vaščákov pokus v 59. min, opäť nepresný, ocenili diváci potleskom, a aj sa im žiadal, lebo veľa dôvodov na takúto spontánnosť sa im nenaskytlo.

V hlučnosti sa prekonali v 62. min, po akcii Nworaha, Škutku a góle Vaščáka, ktorý prekvapil brankára možno aj nevydarenou slabou strelou, no dokotúľanou k ľavej žrdi. Pre domácich však hotovo nebolo, v 72. min gól nádeje, desiaty v sezóne, vsietil hlavou po rohu kanonier Kalabiška. V závere zápasu hostia dobývali bránku súpera, no na zhustenú obranu domácich už nič účinné nevymysleli.

Konečne víťazstvo

Branislav Benko, tréner Podbrezovej: „Ďakujem kolegovi za gratuláciu. Zápas bol pre nás veľmi náročný, hralo sa na ťažkom teréne, no po poctivom bojovnom výkone sme konečne zvíťazili. Nevyhli sme sa chybám, najmä pri nakopávaných loptách súpera. Pri šanci Dolného nás v prvom zápase zachránil Penksa, bol to kľúčový zákrok, tri body sú pre nás veľmi vzácne.“

Jozef Kostelník, tréner Senice: „Začiatok sa nám nevydaril, od 20. minúty sme sa však zlepšovali, šancu mal Jožko Dolník. Boli sme dobrí na lopte, no inkasovali sme, po zmene strán sme navyše dostali lacný gól. Podarilo sa nám znížiť, no na ťažkom teréne sa nám vyrovnať už nepodarilo.“

Blažej Vaščák, autor gólu Podbrezovej: „Ani nepamätám, kedy sme sa tešili z víťazstva. Menšou nekoncentrovanosťou súper strelil gól a zbytočne sme si to zdramatizovali, chvalabohu za môj šťastný druhý gól.“

„Nič na situácii sa však nezmenilo, záchrana je naším cieľom a treba ho naplniť čím skôr. V Brezne sa hrá trochu inak, hľadisko je ďalej, postupne si zvykáme a veríme, že nalákame naďalej aj divákov. Dúfam, že sme začali pozitívnu sériu, ktorá nám pomôže na záchranu a zápasy si neskôr viac vychutnáme. Môj gól pramenil zo strely, ktorá mi ideálne nesadla, čo neprekáža, víťazstvo je najdôležitejšie,“ pokračoval Vaščák.

Jan Kalabiška, strelec jediného gólu hostí: „Prehrali sme, môj gól ma až tak neteší, bol vlastne k ničomu. Nadýchli sme sa k náporu, no bolo už neskoro. Mali sme hrať normálne od začiatku, a nie naháňať dvojgólovú stratu. Podbrezová nás dostala v úvode pod tlak, až keď bolo 0:2 v náš neprospech, tak sme viac začali behať a bojovať. Chýbal nám väčší pokoj, aj príležitostí na zakončenie sme si mali viac vytvoriť. Takto sa o tretie miesto v tabuľke nehrá.“

ŽP Šport Podbrezová – FK Senica 2:1 (1:0)

Góly: 37. Nworah, 62. Vaščák – 72. Kalabiška, rozhodca Šuniar, ŽK: Minčič, Hovančík, Penksa. 2225 divákov.
ŽP Šport Podbrezová: Penksa – Migaľa, Kupčík, Minčič, Greško – Hovančík – J. Pančík (86. Gál-Andrezly), Vaščák (83. Kochan), Podio, Nworah – Škutka (69. Harvilko)
FK Senica: Šulla – Kóňa, Pavlík, Pillár, Kalabiška – Hušek, Opiela – Komara (60. Kosorin), Hlohovský, Dolný – Majtán

Foto: ilustračné

ŽP Šport Podbrezová - FK Senica
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM