Kristína Kožiaková Rôzne

Už vám padli do očí? Na trhoch v Brezne môžete navštíviť najštipľavejší aj najsladší stánok, FOTO

V meste to už dýcha pravou vianočnou atmosférou. Okolo dvadsať stánkarov má ponuku rôznych pokrmov, pochutín či nápojov. Prevládajú medoviny, cukrovinky alebo oblečenie, ale nájdete aj ďalšie druhy stánkov. Navštíviť môžete na trhoch aj ten najsladší aj najštiplavejší.

Ilustračný obrázok k článku Už vám padli do očí? Na trhoch v Brezne môžete navštíviť najštipľavejší aj najsladší stánok, FOTO
Foto: Kristína Kožiaková / Zdroj: Dnes24.sk

Pastva pre čuch, chuť aj oči. Vianočné trhy v Brezne sú v plnom prúde a vychutnať si môžete hneď niekoľko pochutín, pokrmov či nápojov.

Pre najmenších sladké aj hračky

Čo sa týka vašich ratolestí, bez sladkého odtiaľto zrejme neodídu. Perníčky, medovníčky aj rôzne cukrovinky určite nezostanú bez povšimnutia. V stánkoch nájdete rôzne hračky aj skladačky. Pri potulkách sme natrafili aj na čačky pre mladé slečny či drevený vlak pre mládencov. V strede námestia sa vám ľahko môže stať, že sa vám dietky stratia v balónoch.

Na vianočných trhoch určite nesmie chýbať stánok s grilovanými špecialitami. V Brezne ich nájdete hneď niekoľko. V kurze sú grilované klobásky, cigánska či koleno. Smäd zahasíte vareným vínom aj medovinou. No na trhoch nájdete aj ďalšie zaujímavé stánky.

Najštipľavejší a najsladší

Okrem toho však môžete natrafiť na ďalšie „naj.“ Jeden zo stánkov je mimoriadne sladký. Nájdete tam perníčky od výmyslu sveta, cukríky aj sladké hadíky a samozrejme lízanky. „Tak tento stánok sa jednoducho nedá obísť, deťom len tak zažiarili očká a bez perníku sme nemohli odísť,“ prezradila nám Mariana, ktorá sa prišla na vianočné trhy poobzerať ešte po vianočných darčekoch.

Veru, lákadiel je tu počas adventného obdobia dostatočne, stačí si len vybrať. Trúfli by ste si napríklad na stánok, kde nájdete tie najštipľavejšie pokrmy? Maďarská klobáska a saláma aj sušená domáca paprika. To však nieje všetko, určite si vyberiete aj nejakú zabíjačkovú špecialitu. „Teším sa hlavne na pikantnú klobásku, doma ich na zabíjačke nerobievame kvôli deťom,“ prezradil nám Milan, ktorý si už klobásku niesol domov.

Vianočné trhy v meste: Aké stánky sa páčia najviac vám?
20
Galéria
Foto: Kristína Kožiaková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM