Katarína Oravská Rôzne

Už viete, čo budú vaše ratolesti robiť počas leta? Pozrite si prehľad táborov

Možno sa vám zdá, že leto je ešte ďaleko. Nie je však na škodu začať minimálne rozmýšľať nad tým, ako budú tráviť prázdniny vaše deti. Jednou z možností je tábor. Platí pritom, že ak si vyberiete v predstihu, predídete stresu a môžete aj ušetriť. Ponúkame vám preto prehľad tých v našom okolí.

Ilustračný obrázok k článku Už viete, čo budú vaše ratolesti robiť počas leta? Pozrite si prehľad táborov
Zdroj: Dnes24.sk

Detský letný tábor 2014

Letný tábor má naplánovaný aj rekreačné zariadenie Lomnistá. Nachádza sa v lone Nízkych Tatier, necelý kilometer od Jasenia. Tábor je určený pre deti od 7 do 15 rokov. Program si vytvoria sami. V rámci programu je pripravený splav Hrona, výlet lanovkou na Chopok, návšteva Bystrianskej jaskyne, pamätníka v Nemeckej, vystúpenie sokoliarov, jazdenie na koňoch, lukostreľba, pstruholov, kurz prežitia, floorbal, tenis, šach, brušné tance, výroba šperkov a mnoho iného. Možné je aj vybrať si francúzsky alebo anglicky hovoriaceho vedúceho skupiny. Každý účastník dostane táborové tričko a CD s foto. Na záver tábora bude večierok s rockovou kapelou Garden.

Deti budú ubytované v zariadení Lomnistá, a to buď v hoteli alebo v chatke. Od toho sa odvíja aj cena tábora. Pri rezervácii do konca apríla však získate 20% zľavu. Lacnejšia verzia s ubytovaním v chatke tak vyjde 149 eur na osem dní. Viac TU.

Turnusy

1. turnus 19. – 26. 7.
2. turnus 16. – 23. 8.

Vydrovské letné tábory

Vydra – vidiecka rozvojová aktivita pripravila tábory pre deti aj mládež. Každý turnus má pritom svoju tému: X-meni po balocky, Narnija – každý skriňa čosi skrýva, Deti od Vydrieho potoka a CSI: Balog. Tábor je v lokalite Vydrovskej doliny pri Čiernom Balogu. Účastníci táborov budú ubytovaný v dvojmiestnych stanoch s podsadou a posteľami, vo vlastných spacákoch. Zažijú večery pri táboráku, rôzny hry, výlety, prehliadnu si Lesnícky skanzen, prevezú sa historickou Čiernohronskou železnicou a jesť budú jedlá z originálnej poľnej kuchyne. V cene je aj tričko s potlačou a CD s fotkami z tábora. Do programu sú hravou formou zahrnuté prvky environmentálnej výchovy.

Detský tábor stojí 126 eur, pri platbe do konca mája ale môžete ušetriť 16 eur. Ušetriť môžete aj vtedy ak ste z Brezna či toto nie je váš prvý vydrovský tábor. Viac TU. Mládežnícky tábor stoji 55 eur.

Detské tábory

Termín Vek
27. júl – 2. august 11 – 14 rokov
3. – 9. august 8 – 14 rokov
10. – 16. august 8 – 14 rokov

Mládežnícky tábor

Termín Vek
14. – 24. august 15 rokov a viac

Jazdecké kurzy

Deti môžu prežiť leto aj s koníkmi. Slovenský hucul klub organizuje jazdecké kurzy pre začiatočníkov aj pokročilých. Putovný jazdecký kurz pre pokročilých je však už obsadený. Na výber sú však ešte dva – pre začiatočníkov od 10 rokov a pre mierne pokročilých od 13 rokov. Jazdí sa štyri hodiny denne. Kurz stojí 180 eur.

Deti budú ubytované priamo na farme v Sihle v ekologickom slamenom dome. Ten je vyrobený zo slamených balíkov a omietnutý hlinou. Viac o táboroch TU.

Termíny

Začiatočníci 20. – 26. 7.
Mierne pokročilý 10. – 16. 8.

Letné hokejové kempy 2014

Toto leto sa uskutoční už siedmy ročník letného hokejového kempu HK Brezno na Zbojskej. Ide o vyvrcholenie letnej prípravy. Okrem trojfázového tréningu sú súčasťou kempu aj hry. V príprave využívajú najnovšie pomôcky a nové trendy kombinujú s osvedčenými metódami. Kemp vyjde na 130 eur.

Hokejový kemp sa uskutoční aj na ľade Arény Brezno. Posilňovňa, multifunkčné ihrisko, futbalové ihrisko, bazén a sauna vytvárajú podmienky pre kvalitný tréning. Kemp na ľade nadväzuje na letný kemp a stojí 210 eur na sedem dní. Viac TU.

Termíny

Letný Hokejový Kemp Zbojská 2014 20. 7. – 26. 7.
Hokejový Kemp na Ľade Aréna Brezno 28. 7. – 2. 8.

Denný jazdecký tábor 2014

Konať sa bude v Laznej. O deti bude postarané od deviatej rána do štvrtej poobede. Deti čaká teória a praktický výcvik jazdy na koňoch, hipoterapia, cvičenie na koni, ktoré zlepšuje držanie tela, koordináciu pohybov, sústredenie a posilňuje svaly, starostlivosť o kone, vychádzky na koňoch do prírody, výlety do okolia, spoločenské hry aj karneval. Všetky aktivity prebiehajú pod vedením licencovaného učiteľa jazdy a hipológa spolu s inštruktormi. Cena pobytu je 105 eur. Viac TU.

Termíny:

1. turnus 7.7. – 11.7. 2014
2. turnus 14.7. – 18.7. 2014
3. turnus 28.7. – 1.8. 2014
4. turnus 4.8. – 8.8. 2014

Tábory pod Kráľovou hoľou

Detské etno-športové tábory sa konajú v Penzióne Hron v rázovitej horehronskej obci Pohorelá. Dennou náplňou sú rôzne druhy športu v kombinácii s dedinskými aktivitami, ako pasenie a dojenie oviec, odváranie žinčice, plieskanie bičom, kosenie a hrabanie trávy či zber hríbov a liečivých rastlín. Lektormi sú otec a syn Lukáš Janoškovci. Cena tábora je 180 eur. Viac info TU.

Termíny

1. termín 29.6. – 5.7.
2. termín 6.7. – 12.7.

Zoznam táborov priebežne aktualizujeme.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM