Marcel Páleš Krimi

V radnici zasahovali policajti aj hasiči: Mestský úrad museli pre nahlásenú bombu evakuovať!

Mestský úrad v Banskej Bystrici museli evakuovať, pretože muž na linku 158 nahlásil, že v ňom vybuchne bomba. Na mieste zasahujú hasiči aj polícia

Ilustračný obrázok k článku V radnici zasahovali policajti aj hasiči: Mestský úrad museli pre nahlásenú bombu evakuovať!
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

„Podozrivú osobu zadržali. Ide o muža,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Faltániová. Na mieste podľa slov polície zasahujú hasiči, je tam vyšetrovateľ, psovodi, pyrotechnici a kontrolujú objekt.

Podľa hovorkyne primátora Martiny Kanisovej budovu mestského úradu evakuovali. „Všetci zamestnanci boli odvedení do bezpečia.“ Hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Erik Piater dodal, že v tejto súvislosti boli požiadaní o asistenciu a na výjazd išlo jedno hasičské auto.

Pracovníci MsÚ sú už späť!

Pracovníci banskobystrického mestského úradu sa už podľa hovorkyne primátora Martiny Kanisovej vrátili do budovy, z ktorej museli byť dnes evakuovaní. Ako uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, podozrivého muža už polícia zadržala.

Vyšetrovateľ začal tiež trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy, za ktorý hrozí trest odňatia slobody v rozmedzí jeden až päť rokov. „Prípad je v štádiu vyšetrovania,“ dodala Faltániová. Podotkla, že výbušný systém doposiaľ nebol nájdený.

Prečítajte si aj pokračovanie bombového incidentu v novom článku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM