Katarína Oravská Kultúra

V Brezne bude opäť znieť niekoľko jazykov: Prídu aktívni seniori z celej Európy

Na prelome mesiacov máj a jún zaznie u nás niekoľko európskych jazykov. Bude počuť češtinu, poľštinu, francúzštinu, srbčinu, rumunčinu či angličtinu. Pricestujú totiž predstavitelia družobných miest, spolu so seniorskými klubmi. Zapoja sa do projektu „Partnerské dni – Aktívni seniori v Európe“.

Ilustračný obrázok k článku V Brezne bude opäť znieť niekoľko jazykov: Prídu aktívni seniori z celej Európy
Zdroj: Webnoviny.sk

Brezno je jedno z mála miest, ktoré aktívne využíva program Európa pre občanov. Tento program umožňuje širokej verejnosti spolupodieľať sa a zúčastňovať sa na vytváraní stále viac prepojenej Európy. „Projekt „Partnerské dni – Aktívni seniori v Európe“ spája nielen predstaviteľov samospráv, predovšetkým ľudí z miestnych komunít v rámci Európy (v tomto prípade Slovákov, Čechov, Francúzov, Srbov, Rumunov), aby sa delili o skúsenosti, názory a hodnoty a vymieňali si ich, poučili sa a vytvárali nový priestor. Politika Európy má čistú líniu a jasný cieľ. Vytvára podmienky na realizáciu rôznych aktivít všetkým kategóriám spoločenstva,“ povedala Dana Kmeťová z kancelárie primátora.

Podujatia sú určené širokej verejnosti

V horehronskej metropole sa 30. mája uskutoční prezentácia seniorských klubov, ich aktivít, zameranie činnosti, spôsob fungovania klubov. Aktivity projektu však nie sú určené len pre seniorov. „Seniori sú v tomto prípade spojivom, ktorý spája všetky vekové kategórie. Pripravená je aj medzinárodná konferencia na tému „Aktívni seniori z pohľadu samosprávy a štátu“. Ďalšie dni prebehnú rôzne športové aktivity a kultúrne podujatia, prostredníctvom ktorých dôjde k prepojeniu mladých ľudí a seniorov,“ uviedla Kmeťová.

Foto: ilustračné
Zdroj: Brezno.sk

Partnerské dni – Aktívni seniori v Európe
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM