Jakub Forgács Správy Samospráva

V Brezne pribudli stovky parkovacích miest. Kde všade by ešte mali vyrásť?

Otázka parkovania trápi mnohých breznianskych vodičov. Ako s problémom bojuje mesto?

Ilustračný obrázok k článku V Brezne pribudli stovky parkovacích miest. Kde všade by ešte mali vyrásť?
7
Galéria
Zdroj: TASR

Horehronská metropola pokračuje v budovaní spevnených plôch určených na parkovanie. Nové miesta v Brezne vyrastajú na Ulici Hradby a v rámci rozvoja dopravnej infraštruktúry sú financované z rozpočtu mesta.

Ako pripomenul brezniansky primátor Tomáš Abel, za dva roky pribudlo viac ako 200 parkovacích miest, a to na uliciach Sekurisová, Krčulova, Fraňa Kráľa, Sládkovičova a tiež na najväčšom sídlisku Mazorníkovo, kde ich vzniklo viac ako 40. Mesto tým chcelo vyriešiť problém s parkovaním vo vnútrobloku a ranné problémy s odstavením áut pri príchode rodičov s deťmi do materskej školy.

Podľa vedúcej investičného odboru breznianskeho magistrátu Zuzany Ďurišovej začiatkom augusta sa pustili do budovania spevnených plôch na Hradbách a ukončenie prác predpokladajú do konca letných prázdnin. Pribudne tak 19 odstavných plôch.

„V tomto roku ešte plánujeme vybudovať spolu 74 miest na parkovanie vo vnútroblokoch vymedzených ulicami Malinovského, Fučíkova, Švermova, Krčulova a Sládkovičova a 42 miest pri garážach na sídlisku Mazorníkovo,“ dodala Ďurišová.

Foto: ilustračné

Autá
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM