Katarína Oravská Samospráva

V Brezne pribudne retardér: Vieme kde aj kedy

V Brezne pribudne spomaľovací prah. Vďaka nemu by malo dôjsť k zníženiu rýchlosti áut. Poslanci ho schválili ešte v minulom roku. Teraz je však známy aj dátum dokedy musí byť osadený.

Ilustračný obrázok k článku V Brezne pribudne retardér: Vieme kde aj kedy
Foto: Katarína Oravská

Spomaľovací prah na zníženie rýchlosti vozidiel má byť zriadený pred priechodom pre chodcov na cestách pod Poštou č. 3 medzi ulicami 9. mája a MPČĽ na Mazorníkove. Osadený má byť do konca mája. Vyplýva to z ostatného rozhodnutia mestského zastupiteľstva.

Retardér na Mazorníku schválili breznianski poslanci ešte v minulom roku. „Cesta je nebezpečná pre deti, vodiči tade chodia rýchlosťou aj 70 kilometrov za hodinu. Spomaľovací prah je potrebný, má svoj význam, pretože je tam vysoká koncentrácia ľudí,“ povedal vtedy spracovateľ návrhu mestský poslanec Tomáš Abel.

V tohtoročnom rozpočte bolo pre tento účel vyčlenených 6-tisíc eur. Podľa Abela by však zakúpenie spomaľovača nemalo prevýšiť tisíc eur a montáž by mala stáť okolo päťdesiat eur. Na ostatnom mestskom zastupiteľstve navyše poslanci schválili ďalší jeho návrh týkajúci sa retardéra. V ňom sa časovo vymedzuje dokedy sa má spomaľovací prah zakúpiť (30. 4.) a osadiť (30. 5.).

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM