Katarína Oravská Rôzne

V Brezne rozsvietili vianočný stromček: Akcia prilákala desiatky ľudí

V meste už vládne vianočná atmosféra. Máme sneh aj rozsvietený vianočný stromček. Zisťovali sme, ako sa vám pozdáva.

Ilustračný obrázok k článku V Brezne rozsvietili vianočný stromček: Akcia prilákala desiatky ľudí
Foto: Katarína Oravská

V piatok prišiel na breznianske námestie Mikuláš. Za asistencie anjela a čerta okrem iného rozsvietil vianočný stromček. Pozrieť sa na to prišlo niekoľko desiatok zvedavcov. Stromček opäť svieti oproti mestskému úradu. Potom čo minulý rok bol umiestnený pri zvonici sa teraz vrátil na pôvodné miesto. Opýtali sme sa vás, ako sa vám páči.

„Hrôza! Keď som prvýkrát prišla do Brezna pred desiatimi rokmi na sviatky, povedala som na výzdobu, že je to nádhera. Odvtedy je to každý rok to isté, žiadna zmena a život v meste je tiež o ničom, vtedy bolo všade ľudí,“ myslí si 38-ročná Renata žijúca na Bacúchu.

Podľa našej čitateľky Zuzany sú však Vianoce o niečom úplne inom: „Ľudia nikdy nepochopia že, Vianoce nie sú o tom koľko minieme na výzdobu, ale o tom koľko času obetujeme pre svojich blízkych a priateľov.“

„No vyzdobený stromček nič moc, ale čo je super, že v našom meste máme krásny veľký živý, stále rastúci strom a nerúbeme zbytočne každý rok nový strom, ako vo väčšine miest,“ ocenil Robert z Brezna.

Brezno vo vianočnom šate
26
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM