Katarína Oravská Futbal

V Brezne sa v základoch otriasal rekord o najtvrdšiu strelu: Neuveríte, koľko namerali Minčičovi!

Aj v našom meste mali možnosť futbalový fanúšikovia hlasovať o podobe novej trofeje pre majstra Fortuna ligy. Okrem toho sa stretli aj s fortunaligistami. Najväčšiu pozornosť pútala súťaž o najtvrdšiu strelu. Práve v Brezne sa rekord otriasal v základoch. Minčičovi namerali neuveriteľnú rýchlosť!

Ilustračný obrázok k článku V Brezne sa v základoch otriasal rekord o najtvrdšiu strelu: Neuveríte, koľko namerali Minčičovi!
Zdroj: TASR

Akcia Cesta za trofejou Fortuna ligy, ktorej spoluorganizátormi sú Únia ligových klubov (ÚLK), Slovenský futbalový zväz (SFZ), marketingová spoločnosť UFA Sports Slovakia a ďalší partneri, má za sebou poslednú cestu, ktorú absolvovala v Brezne. Niekoľko hodín po nej bolo definitívne ukončené hlasovanie o podobe novej trofeje pre majstra Fortuna ligy. Jednoznačným víťazom sa stal návrh Esencia hry, ktorú prostredníctvom médií predstavia futbalovým fanúšikom v druhej polovici mája.

Po tom, čo projekt Cesta za trofejou zavítala na jeseň do Myjavy, Dunajskej Stredy, Košíc, Trenčína a Banskej Bystrice, pokračovala na jar v Bratislave, Žiline, Trnave, Ružomberku, Zlatých Moravciach, aby svoju púť zakončila v posledných dňoch minulého týždňa v Brezne.

V mestách sa stovky futbalových priaznivcov mohli zapojiť do hlasovania o podobu novej trofeje pre majstra Fortuna ligy, pričom v hre bolo päť variantov. Okrem toho sa všetci prítomní mohli stretnúť s futbalistami tamojších fortunaligistov, získať ich autogramy, sledovať šou freestyleistov, zapojiť sa do rôznych tipovacích súťaži a v neposlednom rade vyhrať i viacero zaujímavých cien.

V každom meste pútala najväčšiu pozornosť súťaž o najtvrdšiu strelu. V Brezne sa v rámci tejto disciplíny predstavili Juraj Baláž, Milan Harvilko, Matej Kochan, Ivan Minčič, Pablo Podio, Blažej Vaščák a kouč Branislav Benko. Tu sa otriasal rekord v základoch, keďže Minčičovi namerali 106 km/h, čo je len o jeden menej ako ma vedúci Erik Čikoš z bratislavského Slovana. Informovala o tom ÚLK prostredníctvom tlačovej správy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM