Správy Samospráva

V Brezne v sobotu otestovali vyše 5-tisíc ľudí: Koľko pozitívnych zachytili?

Mesto zabezpečilo aj mobilnú jednotku pre imobilných a ťažko zdravotne postihnutých obyvateľov či onkologických pacientov.

Ilustračný obrázok k článku V Brezne v sobotu otestovali vyše 5-tisíc ľudí: Koľko pozitívnych zachytili?
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

V rámci druhého kola skríningového testovania na nový koronavírus sa v Brezne prišlo v sobotu otestovať 5 282 ľudí. Pozitívny výsledok malo 32 z nich, čo predstavuje mieru pozitivity 0,6 percenta. Na sociálnej sieti o tom informoval primátor mesta Tomáš Abel.

Samospráva na pokračovanie skríningu zriadila na sobotu a nedeľu (31. 1.) 15 odberových miest, ktoré sú otvorené od 8.00 do 18.00 hod. Päť z nich funguje na systéme online registrácie. Mesto zabezpečilo aj mobilnú jednotku pre imobilných a ťažko zdravotne postihnutých obyvateľov či onkologických pacientov.

Počas minulého víkendu v Brezne zaznamenali 59 pozitívnych prípadov z 8 171 otesto­vaných. Okres Brezno sa s mierou pozitivity 2,17 percenta zaradil spolu s Revúckym okresom k najhorším v Banskobystrickom kraji. V rámci kraja si testovanie opakujú aj v okresoch Žarnovica, Žiar nad Hronom, Zvolen, Krupina, Detva, Poltár a Revúca.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM