Správy

V Jasnej je počas víkendu regulovaná doprava, z Brezna vás povezie aj skibus

V lyžiarskom stredisku Jasná Nízke Tatry je počas tohto víkendu regulovaná doprava, čo sa dotkne severnej aj južnej strany Chopka.

Ilustračný obrázok k článku V Jasnej je počas víkendu regulovaná doprava, z Brezna vás povezie aj skibus
Zdroj: TASR

Podľa hovorkyne spoločnosti Tatry mountains resort (TMR) Zuzany Fabianovej je počet parkovacích miest v stredisku obmedzený a po postupnom zaplnení parkovacích kapacít je pre návštevníkov k dispozícii transferová doprava do strediska.

„Začína sa na záchytnom parkovisku v Paučinej Lehote a smeruje na všetky nástupné miesta lanoviek – Lúčky, Záhradky a Biela púť. Podľa potreby bude doprava regulovaná v predpokladanom čase od 08.00 do 12.00 h. Pripravených je osem busov, ktoré jazdia najmenej v 15-minútových intervaloch,“ uviedla Fabianová.

Dopravu budú usmerňovať aj príslušníci Policajného zboru SR.

„Preto je potrebné riadiť sa pokynmi dopravnej obsluhy a dopravnej polície. Na dopravu do strediska treba počítať s dostatočnou časovou rezervou. Stredisko zároveň upozorňuje vodičov, aby sa obrnili trpezlivosťou, neblokovali v prípadnej kolóne prejazdom transferovej dopravy a pokúsili sa o celkové naplnenie kapacít svojich osobných automobilov,“ doplnila Fabianová.

„Ak je návštevník ubytovaný v niektorom z ubytovacích zariadení v stredisku Jasná, mal by sa preukázať potvrdením o ubytovaní, ktoré ho oprávňuje na vjazd do Demänovskej doliny aj v čase regulovania dopravy. Odporúčaný čas na ubytovanie je po 12. hodine,“ upozornila Fabianová.

Lyžiari a ubytovaní hostia mimo strediska Jasná môžu podľa nej využiť skibusovú dopravu, ktorá jazdí na trasách z Liptovského Mikuláša, Liptovského Jána, Liptovského Trnovca a Demänovskej doliny.

„Skibusová doprava do lokality Krupová na južnej strane Chopku vychádza zo smeru Brezno a Banská Bystrica. Informácie o grafikone skibusov sú dostupné na webstránke strediska v časti Doprava,“ uzavrela Fabianová.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM